Арсић (СНС): Не верујем у добре намере Фискалног савета

Бета 10.11.2020

Посланик Српске напредне странке Верољуб Арсић је у данашњој расправи у Скупштини Србије о ребалансу државног уџета критиковао Фискални савет и чак оценио да је председник тог тела "такозвани стручњак и незналица".

Фискални савет је критиковао ребаланс буџета уз оцену да је нетранспарентан, да су издвајања за плате у јавним предузећима превелика и да је била неефикасна подела по 100 евра грађанима као помоћ током епидемије.

Арсић је казао да није сигуран да ли извештаје Фискалног савета пише његов председник Павле Петровић или их пише власник листа "Таблоид" Милован Бркић.

Рекао је да су до сада све процене Фискалног савета биле погрешне и да их је "време демантовало".

Арсић је критиковао став Фискалног савета да не треба улагати у одбрану и полицију, а као "нешто најбезобразније" оценио тврдњу је Савет "опомињао да треба улагати у здравствени систем, а не у војску".

"Питао бих председника Фискалног сабета да ли је Клинички Центар Ниш завршен пре пандемије, али њему то није важно јер се он информише из Таблоида или НИН-а", рекао је Арсић.

Рекавши да је незапосленост у Србији од 7,3 посто рекордно ниска, негирао је став Павла Петровића да без раста БДП не може бити пада незапослености.

Арсић је рекао да Петровић тражи приватизацију ЕПС-а, а и да Србија има проблеме са ММФ-ом због Петровићевих оцена о јавним предузећима.

Уз оцену да "не верује у добре намере" Фискалног савета, Арсић је тврдио да Савет није реаговао за време "претходне власти" и то "не како је трошила новац, већ ни кад је крала".

"Зато нећемо гласати на основу оцена Фискалног савета, него на основу нашег искуства са овом владом", закључио је Арсић говор у Скупштини.

(Бета, 11.10.2020)

Повезане вести »

Кључне речи

Коментари

Економија, најновије вести »