Narodna stranka: Direktor kancelarije za Kosovo da štiti narod

Beta 15.11.2020

Narodna stranka ocenila je da bi v.d. direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković trebalo da se više bavi problemima Srba, kao i da uskrati pravo na odlučivanje "pojedincima koji nemaju veze sa politikom". 

Pokrajinski odbor te partije pozvao je Petkovića da smanji korupciju "koja kreće iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju, a preliva se na teritoriju celog Kosova i Metohije".

"Mi, građani sa Kosova i Metohije, ne tražimo od vas da se bavite stvarima od pre više decenija, tražimo od vas da se bavite činjenicama koje nas ovih dana pritiskaju i prave probleme. Kovid-19 je u velikom zamahu, nema uslova za lečenje, nema lekova, nema zaštitne opreme, novac namenjen zdravstvenim radnicima se troši nenamenski, nema struke", navodi se u otvorenom pismu Narodne stranke.

U pismu se dodaje i da je obustavljena izgradnja bolnice u Gračanici, koju je Petkovićev zamenik najavio do kraja godine, a koji je rekao da je dva miliona evra za izgradnju bolnice i još dva miliona evra za njeno opremanje obezbeđeno.

"Znamo stanje oko zemljišta gde je trebalo da bude izgrađena bolnica. Ne tražimo odgovor zašto nisu preuzeti medicinski aparati za analizu i lečenje kovid-19 u Lapljem Selu. Ne tražimo odgovor jer znamo odgovor. Ćutimo 20 i više godina zarad poboljšanja uslova života građana, a ne političkih poltrona", ocenjuje Narodna stranka.

(Beta, 11.15.2020)

Povezane vesti »

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »