Hemofarm i u ovoj godini uvećao proizvodnju

Beta 21.12.2020

Kompanija Hemofarm objavila je danas da je u ovoj godini, u poređenju sa 2019. uvećala obim proizvodnje uz, kako je precizirano, održani nivo od 280 miliona pakovanja.

Povećan je obim proizvedenih jedinica za šest odsto, tako da je ove godine u Hemofarmovim pogonima proizvedeno 6,5 milijardi tableta i drugih formi, navedeno je u saopštenju.

Istaknuto je da je uprkos teškoćama koje je pandemija korona virusa donela u poslovno okruženje, Hemofarm uspeo da na tržište plasira i 17 novih proizvoda, poput leka za terapiju umerenog do teškog akutnog i hroničnog bola kod odraslih (molekul tapentadol), a za pacijente koji boluju od osteoporoze najsavremeniji lek iz ove terapijske oblasti, biosimilar teriparatid.

Hemofarm je tokom vanrednog stanja zaposlenima, koji su svakodnevno radili na proizvodnim lokacijama, isplaćivao stimulaciju od 10 odsto plate, a imajući u vidu posledice koje pandemija ostavlja ne samo na fizičko već i na mentalno zdravlje ljudi, kompanija je zajedno sa Hemofarm fondacijom sprovela program psihološke podrške za zaposlene.

Ovaj program obuhvatio je individualne razgovore sa psihologom, tribine i radionice sa psiholozima, kao i brojne stručne tekstove dostupne na internom portalu.

Matična kompanija Štada i Hemofarm su Srbiji, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori, zemljama u kojima imaju proizvodne pogone, donirale 150 medicinskih monitora u vrednosti od oko 400.000 evra.

U isto vreme, Hemofarm fondacija je sa pet miliona dinara u borbi protiv koronavirusa podržala Šabac i Vršac, gradove u kojima kompanija ima proizvodnju u Srbiji.

 

Dodatno, za zdravstvene radnike u 18 domova zdravlja u BiH donirana je i zaštitna oprema u vrednosti od skoro 20.000 evra.

Naglešeno je i da je, u godini koju je obeležila pandemija koronavirusa, Hemofarm u nikad zahtevnijem ambijentu, uspeo da na vreme, u potrebnoj količini i u očekivanom kvalitetu proizvede i isporuči lekove na tržišta Srbije i širom sveta, što kompanija ocenjuje kao svoj najveći poslovni uspeh tokom prethodnih meseci.

Potvrda za Hemofarmov rad stigla je i od matične kompanije Štada, koja je u okviru Grupe upravo srpsku kompaniju nagradila za uspešno funkcionisanje lanca snabdevanja u 2020.

"Hemofarm je i u ovoj jubilarnoj godini, kada obeležava 60. rođendan, potvrdio svoju lidersku poziciju, ali pre svega na delu pokazao šta znači borba za zdravlje ljudi. Od nas se i u vremenima najvećih kriza očekuje da nesmetano radimo i obezbedimo redovno snabdevanje tržišta lekovima", istakao generalni direktor Hemofarma Ronald Zeliger.

(Beta, 12.21.2020)

Povezane vesti »

Povezane vesti »

Ključne reči

Ekonomija, najnovije vesti »