Ekonomija arhiva vesti 08.01.2021

Srbija uspešno završila aranžman sa MMF-om

Politika 08.01.2021
Odbor izvršnih direktora Međunarodnog monetarnog fonda doneo je odluku o uspešnom završetku petog, poslednjeg, razmatranja rezultata ekonomskog programa Srbije, saopštila je danas Narodna banka Srbije. Odbor MMF-a ocenio je da je tokom celog trajanja… »

Sa januarskom penzijom stiže i povećanje od 5,9 odsto

RTS 08.01.2021
Penzija za decembar 2020. poslednje je primanje u iznosima približnim onima koje su dobijali mesecima unazad, dok sa sledećom isplatom, koja stiže u februaru, sledi i povišica od 5,9 odsto. Sa njom će sadašnja prosečna penzija, nešto veća od… »

PKS: Onlajn prijava poslodavaca za dualno obrazovanje do kraja januara

Novi magazin 08.01.2021
Poslodavci u Srbiji koji žele da se uključe u sistem dualnog obrazovanja do kraja januara mogu da podnesu onlajn prijavu preko veb portala Privredne komore Srbije (PKS), saopšteno je danas. Iz PKS su poručili da je proces prijavljivanja potpuno… »

GSP Beograd planira da traži povećanje cene gradskog prevoza

Danas 08.01.2021
Gradsko saobraćajno preduzeće (GSP) Beograd zatražiće u ovoj godini od gradskih vlasti povećanje cene gradskog prevoza, predviđeno je programom poslovanja ovog javnog preduzeća za 2021. godinu, piše Nova ekonomija. „U toku 2021. godine JKP GSP… »

NIS će nastaviti s ulaganjem u Rafineriju nafte Pančevo

Dnevnik 08.01.2021
BEOGRAD: Naftna industrija Srbije (NIS) će nastaviti sa ulaganjima u Rafineruiju nafte Pančevo, a sledeća investicija je modernizacija postrojenja katalitičkog krekinga, izjavio je generalni direktor NIS-a Kiril Tjurdenjev. To će omogućiti… »

Mihajlović: Poseban zakon za veće korišćenje obnovljivih izvora energije

Novi magazin 08.01.2021
Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović najavila je danas donošenje posebnog zakona o obnovljivim izvorima energije kako bi se iskoristio veliki potencijal Srbije u toj oblasti, kao i osnivanje velikog fonda za energetsku efikasnost. Ona je… »

Ugostitelji u Srbiji zasuti računima za komunalne usluge i rešenjima za poreske dažbine

Beta 08.01.2021
Ugostitelji i drugi privrednici u prvim danima 2021. godine zasuti su računima za komunalne usluge i rešenjima za poreske dažbine u punom iznosu, iako je država u proteklih deset meseci trajanja pandemije skraćivala radno vreme, što je umanjilo… »

Dve nove manevarske lokomotive na srpskim prugama

Dnevnik 08.01.2021
BEOGRAD: Dve nove dizel - električne manevarske lokomotive Infrastrukture železnice Srbije od nedavno saobraćaju srpskim prugama, saopštilo je danas to preduzeće. Dve nove manevarke Infrastruktura železnice Srbije nabavila je od češke kompanije… »

Zlatiborska gondola prve putnike prevoziće od 11. januara

Danas 08.01.2021
Zlatiborska panoramska žičara – gondola biće puštena u rad u ponedeljak, 11. januara, a svečano otvaranje je planirano tri dana kasnije. Prva dva dana rada gondole, saopštila je Opština Čajetina, stanovnici Čajetine, uz ličnu kartu, kao i svi… »

Oko 200.000 turističkih aranžmana pod znakom pitanja

Danas 08.01.2021
Zamenski vaučeri za putovanja teret i za agencije i za putnike Rani buking letovanja u grčkoj Nea Vrasni za porodicu iz Mirijeva postao je nikad raniji – na more je trebalo da odu u junu prošle godine, uplatili su aranžman još novembra 2018, a zbog… »