Izvor: Beta/Ekonomija arhiva vesti 08.01.2021

NBS: MMF ocenio da je Srbija uspešno završila PCI ekonomski program

Beta 08.01.2021
Narodna banka Srbije (NBS) objavila je danas da je Odbor izvršnih direktora Medjunarodnog monetarnog fonda (MMF) doneo je odluku o uspešnom završetku petog, poslednjeg razmatranja rezultata ekonomskog programa Srbije - Program podržan Instrumentom za… »

GSP Beograd će tražiti povećanje cene gradskog prevoza

Beta 08.01.2021
Gradsko saobraćajno preduzeće (GSP) Beograd zatražiće u ovoj godini od gradskih vlasti povećanje cene gradskog prevoza, predvidjeno je programom poslovanja ovog javnog preduzeća za 2021. godinu, piše Nova ekonomija. "U toku 2021. godine JKP GSP… »

Mihajlović: Poseban zakon za veće korišćenje obnovljivih izvora energije

Beta 08.01.2021
Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović najavila je danas donošenje posebnog zakona o obnovljivim izvorima energije kako bi se iskoristio veliki potencijal Srbije u toj oblasti, kao i osnivanje velikog fonda za energetsku efikasnost. Ona je… »

Ugostitelji u Srbiji zasuti računima za komunalne usluge i rešenjima za poreske dažbine

Beta 08.01.2021
Ugostitelji i drugi privrednici u prvim danima 2021. godine zasuti su računima za komunalne usluge i rešenjima za poreske dažbine u punom iznosu, iako je država u proteklih deset meseci trajanja pandemije skraćivala radno vreme, što je umanjilo… »

Gold Gondola na Zlatiboru počinje sa radom (VDEO)

Beta 08.01.2021
Zlatiborska "Gold Gondola" biće puštena u rad u ponedeljak 11. januara, dok je svečano otvaranje biti u četvrtak 14. januara, navodi se u saopštenju opštine Čajetina. Nakon pet godina od početka radova, jedna od najznačajnih kapitalnih… »

Dojče banka pristala da plati 100 miliona dolara da izbegne suđenje zbog korupcije

Beta 08.01.2021
Nemačka Dojče banka je danas pred američkim sudom pristala da plati kazne u iznosu većem od 100 miliona dolara kako bi izbegla krivični proces po optužbi da je bila deo medjunarodne koruptivne šeme sa ciljem dobijanja poslova u Saudijskoj Arabiji… »

Pad frekvencije struje 'u Istočnoj Evropi', izbegnuta masovna isključenja

Beta 08.01.2021
U petak popodne je u električnoj mreži "u Istočnoj Evropi" došlo do "naglog pada frekvencije struje" koji je rešen smanjenjem potrošnje, navodi se u saopštenju menadžera francuske mreže, RTE. Pad frekvencije "rezultirao je automatskim prekidom… »