Politika arhiva vesti 08.01.2021

Nasim Haradinaj odbio da se pojavi pred sudom u Hagu

Nova 08.01.2021
Potpredsednik Udruženja ratnih veterana OVK Nasim Haradinaj odbio je da prisustvuje sednici pred sudijom za prethodni postupak Specijalizovanih veća u Hagu, na kojoj je trebalo da se izjasni o krivici za obelodanjivanje imena potencijalnih svedoka i… »

Selaković razgovarao sa ambasadorom Argentine o unapređenju odnosa

Beta 08.01.2021
Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković i odlazeći ambasador Argentine u Beogradu Estanislao Savels saglasili su se danas da treba unaprediti saradnju dve zemlje u svim oblastima od zajedničkog interesa, naročito u ekonomiji. Selaković je… »

Čedomir Jovanović ponovo u bolnici

Nova 08.01.2021
Predsednik LDP Čedomir Jovanović danas je ponovo primljen u bolnicu. Kako je potvrđeno portalu Nova.rs Jovanović je danas primljen u KBC Dragiša Mišović i trenutno je na ispitivanjima. Lider LDP je smešten na odeljenju hirurgije. Inače… »

Vučić: Srbija će ostati pouzdan oslonac Republike Srpske

N1 Info 08.01.2021
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić naveo je u čestitki predsednici Republike Srpske Željki Cvijanović da će Beograd ostati pouzdan oslonac tog entiteta Bosne i Hercegovine u svim dobrim nastojanjima usmerenim ka miru, opštoj dobrobiti i boljem… »

Otkrivamo: Zorana iz medija saznala za novu platu Bajatovića

Nova 08.01.2021
Za informaciju da Dušan Bajatović mesečno više ne zarađuje "samo" 19.300 evra, već da su njegova primanja porasla na skoro 34.000 evra, resorna ministarka energetike Zorana Mihajlović čula je iz medija, navodi sagovornik Nova.rs. Poznato je da je… »

Dačić: Srbija će učiniti sve da odbrani RS ako neko pokuša nasilno da reši to pitanje

Beta 08.01.2021
Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić izjavio je da će Srbija "učiniti sve" da odbrani Republiku Srpsku od bilo čijih pokušaja da nasilno reši to pitanje. Navodeći da su RS i Dejtonski mirovni sporazum "možda najveći cilj za koji se srpski… »

Kako će Priština pokušati da iskoristi promene u Beloj kući? VIDEO

B92 08.01.2021
Priština -- Prištinske vlasti pokušaće da iskoriste promene u Beloj kući. Sa Kosova najavljuju preispitivanje sporazuma sa Beogradom potpisanim sa Donaldom Trampom. Taj ugovor je štetan za Prištinu - poručuje vršilac dužnosti predsednika… »

Haško tužilaštvo otkrilo bedne pokušaje zmije Tačija: Piskarao pisma zvaničnicima po svetu, tražio da ga…

Srbija danas 08.01.2021
Tači je na sve moguće načine pokušavao da izmakne pravdi, Tužilaštvo ni da čuje da čeka suđenje sa slobode. Specijalizovano tužilaštvo Kosova sa sedištem u Hagu usprotivilo se zahtevu odbrane nekadašnjeg komandanta OVK i donedavnog… »

Transparentnost pozvala Vladu Srbije da objavi plan vakcinacije

Novi magazin 08.01.2021
Transparentnost Srbija (TS) pozvala je danas Vladu Srbije da objavi plan vakcinacije protiv virusa korona, odnosno da taj dokument izradi i objavi, ukoliko još ne postoji. U pismu premijerki Ani Brnabić, iz te organizacije su naveli da su od funkcionera… »

Haradinaj: I dalje sam kandidat za predsednika;Male šanse za viznu liberalizaciju tzv.Kosova

RTV 08.01.2021
PRIŠTINA - Predsednik Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj izjavio je da je on i dalje kandidat za predsednika privremenih institucija u Prištini, kao i da će ako pobedi, prioritet dati članstvu u NATO-u. "Kao predsednik, daću prioritet… »