Ekonomija arhiva vesti 13.01.2021

Za Srbiju najvažnije jedinstveno tržište Zapadnog Balkana

Vesti online 13.01.2021
“Pitanje jedinstvenog tržišta na Zapadnom Balkanu je najvažnije pitanje za Srbiju”, poručio je danas predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež i istakao da je naša zemlja u prošloj godini privukla 60 odsto svih stranih direktnih… »

Privrednici: Najavljena državna pomoć u iznosu od polovine dva-tri minimalca nije primerena krizi

Beta 13.01.2021
Najavljene mere državne pomoći u ovoj godini isplatom polovine dve ili tri minimalne zarade nije odgovarajuća pomoć privredi u vreme pandemije, ocenio je danas predsednik Upravnog odbora Udruženja "Zaštitnik preduzetnika i privrednika Srbije"… »

Kineski radnici u Rakiti u štrajku: Zidjin bruka ime naše zemlje, tužićemo ga

Novi magazin 13.01.2021
Oko 50 kineskih radnika angažovanih na izgradnji jalovišta za potredbe novog rudnika bakra "Čukaru Peki", sada u sastavu kineske kompanije Zidjin, protestovalo je danas pred sedištem te kompanije tražeći bolje uslove za rad. Oni su naveli da od… »

Srpske elektromreže sada poseduju 15 odsto elektrosistema CG

Nova 13.01.2021
Akcionarsko društvo "Elektromreža Srbije", po odluci Vlade Srbije, kupilo je 12. januara na Montenegroberzi, dodatnih pet odsto akcija Operatora prenosnog sistema Republike Crne Gore – "Crnogorski elektroprenosni sistem". Ovim je EMS postao vlasnik… »

Početak normalizacije prekograničnh kretanja

RTV 13.01.2021
BEOGRAD - Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić pozdravila je odluku Vlade Grčke da dozvoli uzlazak predstavnika odnosno vlasnika srpskih turističkih agencija u Grčku radi rešavanja pitanja plaćenih turističkih aranžmana… »

Mali: Uslediće nova pomoć, i za zaposlene i za penzionere

B92 13.01.2021
Beograd -- Javne finansije Srbije su stabilne i imamo dovoljno prostora da obezbedimo sredstva za novi paket pomoći privredi i građanima, kaže ministar Siniša Mali. Mali je to izjavio nakon najave predsednika Srbije Aleksandra Vučića da će do… »

Male pivare u Srbiji jedva preživljavaju, pandemija pogodila proizvođače

RTV 13.01.2021
BEOGRAD - I pored isplativosti i dobrog poslovanja prethodnih godina, pandemija je snažno pogodila proizvođače piva u Srbiji, posebno male pivare, piše portal Biznis.rs. "Prema našim procenama male zanatske pivare doživele su pad između 80 i 90… »

Ministarstvo raspisalo 10 medijskih konkursa vrednih 310 miliona dinara

Danas 13.01.2021
Ministarstvo kulture i informisanja Srbije raspisalo je danas 10 konkursa iz oblasti javnog informisanja za 2021. godinu za koje je opredeljeno 310 miliona dinara, što je najviši iznos do sada. U saopštenju se navodi da je prvi put ove godine raspisan… »

CEP: Izbijanje pandemije nije značajno izmenilo navike građana

Danas 13.01.2021
Izbijanje pandemije kovid-19 nije značajno izmenilo navike građana zemalja regiona Zapadnog Balkana kada je u pitanju upotreba elektronskih usluga, pokazali su rezultati istraživanja koje je predvodio Centar za istraživanje evropskih politika (CEP)… »

Pandemija menja pravila biznisa - čovek u fokusu transformacije

Politika 13.01.2021
Zbog pandemije koronavirusa, 61 odsto rukovodilaca u kompanijama sada se koncentriše na transformaciju poslovanja, što je dvostruko više nego u periodu pre pandemije, pokazuje istraživanje Dilojta. Zbog do sada nezapamćenih poremećaja koje je… »