Izvor: Alo/Svet arhiva vesti 13.01.2021

Uvode se privremene mrtvačnice

Alo 13.01.2021
Slični objekti su postavljeni ili se postavljaju u Londonu i Kentu, takođe u jugoistočnoj Engleskoj. Britanske vlasti uspostavljaju privremene mrtvačnice u nekim oblastima jer u lokalnim bolnicama nema prostora zbog naglog broja smrtnih slučajeva od… »

Britanska i južnoafrička varijanta koronavirusa pronađena čak u 70 zemalja!

Alo 13.01.2021
Svetska zdravstvena organizacija upozorava na to da što se više virus širi svetom, to su veće šanse za novu mutaciju! Broj zemalja i teritorija na kojima je registrovan soj koronavirusa iz dostigao je 50, dok je južnoafrička varijanta pronađena u… »

Koronavirus odnosi živote, broj preminulih približava se broju poginulih u Drugom svetskom ratu!

Alo 13.01.2021
Katastrofalne brojke iz SAD! Dok Sjedinjene Američke Države beleže novi dnevni rekord od 4.300 umrlih od korona virusa, pažnja javnosti je usredsređena na posledice pobune na Kapitolu. Ukupan broj umrlih u državi od Kovid-19 premašio je 380.000… »

Lideri EU 21. januara razmatraju uvođenje kovid pasoša, šta će to značiti za zemlje Evrope

Alo 13.01.2021
U pismu upućenom predsednici EK Ursuli fon der Lajen Micotakis poziva na hitno usaglašavanje stavova o sertifikatu vakcinacije, koji bi, prema njegovim rečima, pomogao u obnovi putovanja i turizma. Da bez nećemo moći da putujemo, idemo na more… »

Tramp opozvan! (foto/video)

Alo 13.01.2021
Za opoziv je glasao 221 demokrata i 10 republikanaca. Predstavnički dom koji je pod kontrolom Demokrata usvojio je rezoluciju kojom urgiraju američkog potpredsednika Majka Pensa da se pozove na 25. amandman, odeljak 4, čime bi bio otvoren put ka… »

Izglasan opoziv Trampa, ali sve pada u vodu, ključni čovek spušta rampu!

Alo 13.01.2021
Donald Tramp ostaće predsednik do 20. januara i inauguracije Džoa Bajdena, pošto je vođa republikanske većine u Senatu Mič Mekonel objavio da neće sazivati hitnu sednicu kako bi se razmatrao Trampov opoziv. Demokrate, koje imaju većinu u… »

"Sada postoje dve Amerike"

Alo 13.01.2021
Bivši američki ambasador u Srbiji Vilijam Montgomeri događaje u SAD i upad demonstranata u Kapitol vidi kao povod koji bi svim Amerikancima,kako kaže, trebalo da bude znak za uzbunu – da je demokratski sistem SAD ugrožen, te da se ovi događaji ne… »

Strašan udes kod Obrenovca, povređeno dvoje

Alo 13.01.2021
Na pružnom prelazu Grabovac. Na pružnom prelazu Grabovac, kod Obrenovca u prepodnevnim časovima, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su povređene dve osobe. Na prelazu koji je propisno obeležen došlo je do sudara voza i kombija. Dve osobe koje… »

Virus se brzo širi, pandemija će ove godine možda biti teža!

Alo 13.01.2021
Ne smemo da se opuštamo, ova godina mogla bi da bude i teža od prethodne! Druga godina pandemije kovida-19 mogla bi da bude teža nego prva, s obzirom na brzinu širenja koronavirusa, posebno u severnoj hemisferi gde cirkuliše zarazniji soj, saopštila… »

Majk Pompeo se u poznatom vašingtonskom restoranu sastao sa šefom Mosada, a to je značilo samo jedno: Sutra počinje rat!

Alo 13.01.2021
Intelov zvaničnik rekao je za AP-u da je preko noći pretresao ciljana skladišta koja se koriste za skladištenje iranskog oružja i da su Pompeo i šef Mosada razgovarali o napadu tokom sastanka u restoranu DC. Intelov zvaničnik rekao je za AP-u da… »