Izvor: BBC News arhiva vesti 13.01.2021

Amerika i smrtna kazna: Liza Montgomeri - da li životne okolnosti mogu da stvore ubicu

BBC News 13.01.2021
Posle dva odlaganja, Liza Montgomeri je 13. januara dobila smrtonosnu injekciju u zatvoru u saveznoj državi Indijani. Svega sedam dana pred odlazak predsednika Tramp sa dužnosti, njegova administracija pogubila je prvu federalnu zatvorenicu u poslednjih… »

Korona virus i vakcinacija: Kineska vakcina manje efikasna nego što se mislilo

BBC News 13.01.2021
Poslednji rezultati pokazuju da je vakcina protiva Kovida-19 Sinovak manje delotvorna nego što se ranije mislilo, pokazalo je istraživanje iz Brazila. Vakcina protiv korona virusa koju je razvila kineska kompanija Sinovak pokazala se učinkovitom 50,4… »

Amerika, društvene mreže i Donald Tramp: Kako velike tehnološke kompanije proteruju trampizam sa interneta

BBC News 13.01.2021
U samo nekoliko dana tehnološki giganti uklonili su naloge Trampu i nekim njegovim pristalicama. Ako vam je ikada bio potreban dokaz koliko su moćne „velike tehnološke kompanije", onda je pad Parlera u ponedeljak ujutro sjajno mesto za početak… »

Srbija, fudbal i Miljan Miljanić: Patrijarh ili grobar jugoslovenskog fudbala

BBC News 13.01.2021
Jedni ga vole, drugi ne, ali jedno je sigurno - priča o Miljanu Miljaniću je priča o srpskom i jugoslovenskom fudbalu. Kum, patrijarh, otac, modernizator, grobar - uz ime Miljana Miljanića lepe se brojni epiteti oko kojih ljubitelji fudbala i dalje ne… »

Korona virus, maske i Holivud: Brus Vilis izbačen iz radnje zbog nenošenja maske

BBC News 13.01.2021
Zvezda filma Umri muški je odbio da nosi zaštitnu masku u jednoj radnji u Los Anđelesu. Poznati američki glumac Brus Vilis zamoljen je da napusti prodavnicu u Los Anđelesu zbog odbijanja da nosi zaštitnu masku za lice. Zvezda filma „Umri muški"… »

Kriminal, mafija i Italija: Počeo najveći sudski proces u Italiji u 21. veku

BBC News 13.01.2021
Italijanski mediji navode da se očekuje da suđenje traje bar dve godine. Suđenje grupi od više stotina pripadnika italijanske mafije počelo je u sredu u Kalabriji. To je najveće suđenje za organizovani kriminal u Italiji u poslednjih nekoliko… »