Izvor: Blic arhiva vesti 13.01.2021

Ministarka Popović: Zaraženo 0,8 odsto zatvorske populacije

Blic 13.01.2021
Ministarka pravde Maja Popović obišla je danas Okružni zatvor u Beogradu i Specijalnu zatvorsku bolnicu gde je sa rukovodstvom obe ustanove razgovarala o njihovom radu, kao i podršci Ministarstva za unapređenje uslova boravka lica lišenih slobode… »

"Potpuno očigledno": Putin "skroman": Mislim da je ruska vakcina najbolja na svetu

Blic 13.01.2021
Predsednik Rusije Vladimir Putin rekao je danas da misli da je ruska vakcina protiv korona virusa najboja na svetu. Putin je na sastanku putem video konferencije sa članovima vlade istakao da su prednosti ruske vakcine očigledne i da su potvrđene u… »

Leže na podu i spavaju: Američka vojska u Kongresu prvi put nakon Građanskog rata, čeka se opoziv Trampa (foto)

Blic 13.01.2021
Današnje zasedanje Predstavničkog doma prati ogromno obezbeđenje, a među njima su i pripadnici Nacionalne garde, koji su ušli u Kongres prvi put posle Građanskog rata. Zgrada Kapitola puna je vojnika pod punom ratnom opremom, a društvene mreže su… »

Britanski soj korona virusa otkriven i u Mađarskoj

Blic 13.01.2021
U Mađarskoj je otkriven novi, zarazniji soj korona virusa, koji je prvobitno registrovan u Velikoj Britaniji, izjavila je danas visoka mađarska zdravstvena zvaničnica Sesilija Miler. Ona je precizirala da je novi soj otkriven u uzorcima uzetim od tri… »

Vanredno u 17 opština: Voda se postepeno povlači, vatrogasci dostavljaju hranu i crpe vodu iz domaćinstava

Blic 13.01.2021
Vodostaji reka na područjima koja su poslednjih dana bila ugrožena poplavama su u opadanju i voda se postepeno povlači, a vatrogasci spasioci na terenu pružaju pomoć stanovništvu kroz dostavu hrane i ostalih životnih potrepština i crpljenju vode… »

Drama na zapadnoj moravi: Skela sa petoro ljudi se prevrnula u hladnu vodu, jedan muškarac nestao u bujici, potraga u toku

Blic 13.01.2021
U selu Selište kod Trstenika danas se prevrnuta skela, koja je preko Zapadne Morave prevozila putnike. Kako smo saznali, u trenutku dok su se na njoj prevozilo petoro osoba, naišao je talas i prevrnuo je. Za muškarcem R. M. (70) iz Selišta se traga… »

Pogubljena prva žena u SAD nakon skoro 70 godina: Osuđena je na smrtnu kaznu zbog jezivog ubistva trudnice

Blic 13.01.2021
Američke vlasti pogubile su u sredu rano ujutro Lisu Montgomeri, jedinu ženu koja je u saveznom zatvoru čekala na izvršenje smrtne kazne, nakon što je Vrhovni sud uklonio poslednju prepreku odbacujući odluku nižeg suda da odloži izvršenja, prema… »

Na Staroj planini nestao mladić: Krenuo da skija, oko 15 sati mu se gubi svaki trag

Blic 13.01.2021
Dvadesetdvogodišnji Uroš D. nestao je danas na Staroj planini. Mladić je otišao da se skija na skijalištu Babin zub, piše Objektiv.rs. Međutim, oko 15 sati gubi mu se svaki trag. Dvojica skijaša izgubili su se danas na planini Crni vrh kod Bora… »

Bombe, karabin i stotine metaka: Mladić uhapšen u Kragujevcu zbog nedozvoljenog držanja oružja

Blic 13.01.2021
Policija u Кragujevcu zaplenila je više komada oružja i municije i uhapsila je danas L. R. (45), zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija. U… »

Bežao od policije, pa udario u njihov automobil: Smederevac (27) uhapšen zbog bahate vožnje

Blic 13.01.2021
Policija u Smederevu identifikovala je i uhapsila S. I. (27), zbog sumnje da se 10. januara oglušio o znak saobraćajnih policajaca da zaustavi automobil, već je nastavio vožnju, bežeći od policijskog vozila sa uključenom svetlosnom i zvučnom… »