Izvor: Radio 021/Društvo arhiva vesti 13.01.2021

Korona u komšiluku: Hrvatska ima silazni trend novoobolelih, u BiH 19 smrtnih slučajeva

Radio 021 13.01.2021
U državama u regionu beleži se manji broj obolelih i preminulih od virusa korona. Hrvatska U Hrvatskoj je u poslednja 24 časa potvrđeno 1.135 novih slučajeva zaraze korona virusom, a umrlo je 26 osoba, saopštio je danas Nacionalni štab civilne… »

Britanski soj virusa korona otkriven i u Mađarskoj

Radio 021 13.01.2021
U Mađarskoj je otkriven novi, zarazniji soj virusa korona, koji je prvobitno registrovan u Velikoj Britaniji, izjavila je danas visoka mađarska zdravstvena zvaničnica Sesilija Miler. Ona je precizirala da je novi soj otkriven u uzorcima uzetim od tri… »

FOTO: Evakuisano 85 osoba iz poplavljenih mesta na jugu Srbije

Radio 021 13.01.2021
Vodostaji reka na područjima koja su poslednjih dana bila ugrožena poplavama su u opadanju i voda se postepeno povlači, a evakuisano je 85 osoba iz više mesta, a vatrogasci spasioci na terenu pružaju pomoć stanovništvu ispumpavanjem vode iz… »

Đerlek: Svi prijavljeni će stići na red za vakcinaciju, kraj imunizacije do sredine jula

Radio 021 13.01.2021
Državni sekretar Ministarstva zdravlja Mirsad Đerlek rekao je da će izabrani lekar imati zadatak da pozove svoje pacijente i obavesti ih da mogu da dođu u dom zdravlja i da prime vakcinu, ali da će ljudi moći i telefonom da se izjasne koju vakcinu… »

Kon se oglasio povodom izjave da su se lekari zaražavali na pauzama za kafu

Radio 021 13.01.2021
Epidemiolog i član Kriznog štaba Predrag Kon oglasio se povodom izjave koji je dao za portal Nova.rs, u kojem je izjavio da je do zaražavanja lekara često dolazilo na mestima gde se ispija kafa. "Na Nova.rs izašao je naslov sa mojim imenom koji može… »

U Boru, Kladovu i Majdanpeku počela vakcinacija zdravstvenih radnika Fajzerovom vakcinom

Radio 021 13.01.2021
Dobrovoljna vakcinacija zdravstvenih radnika počela je danas u Domu zdravlja u Boru u koji je iz Instituta "Batut" stiglo 75 doza Fajzerove vakcine. Vakcinacija je započela prema prvoj fazi, odnosno prioritetima, što podrazumeva vakcinaciju medicinskih… »

Menadžer: Čak Noris nije učestvovao u upadu u Kongres

Radio 021 13.01.2021
Menadžer Čaka Norisa rekao je da on nije bio prisutan prilikom upada u zgradu američkog Kongresa u Vašingtonu prošle nedelje. Slika čoveka koji liči na Čaka Norisa koji je bio među ruljom počela je da kruži preko interneta. "To nije Čak… »

Radovanović: Mnoge lekare pogodila izjava Kona, prete da će ga tužiti

Radio 021 13.01.2021
Epidemiolog Zoran Radovanović izjavio je danas da su epidemiološke mere koje su uvedene pre Nove godine dale rezultate, kao i da zbog pada zaraženih treba insistirati na njihovom produžavanju, dodavši da je mnoge lekare jako pogodila izjava… »

Amerika, društvene mreže i Donald Tramp: Kako velike tehnološke kompanije proteruju trampizam sa interneta

Radio 021 13.01.2021
U samo nekoliko dana tehnološki giganti uklonili su naloge Trampu i nekim njegovim pristalicama. Getty Images Ako vam je ikada bio potreban dokaz koliko su moćne „velike tehnološke kompanije", onda je pad Parlera u ponedeljak ujutro sjajno mesto za… »

Korona virus i vakcinacija u Srbiji: Sve o ponuđenim vakcinama

Radio 021 13.01.2021
Odgovori na vaša pitanja - koje su vakcine u upotrebi i šta znamo o njima. Getty Images Nova godina je stanovnicima Srbije donela nove dileme - koju vakcinu protiv Kovida-19 primiti? Iako ima onih koji su skeptični prema vakcinama, drugi, pak, smatraju… »