Izvor: RINA arhiva vesti 13.01.2021

Ponovo trocifren broj zaraženih u Zlatiborskom okrugu: Korona virus potvrđen kod još 127 osoba, najviše novoinficiranih u…

RINA 13.01.2021
Užice - Prema najnovijim podacima Zavoda za javno zdravlje od prethodnog izveštaja do danas Kovid – 19 je potvrđen kod 127 osoba: Užice – 36, Priboj – 23, Bajina Bašta – 16, Požega – 11, Nova Varoš – 10, Prijepolje – 9, Čajetina –… »

U užičkoj bolnici hospitalizovano 144 kovid pacijenta: Osam bolesnika u teškom stanju

RINA 13.01.2021
Užice – U Opštoj bolnici u Užicu trenutno je hospitalizovano 144 kovid pacijenta, a od tog broja osam najtežih bolesnika nalazi se na respiratoru. U kovid bolnici u Krčagovu nalazi se 94 pacijenta sa srednje teškom i lakšom kliničkom slikom.… »

Pao jedan od simbola Srbije: Veliki sneg odlomio najveće grane na Svetom boru na Kamenoj Gori, do sada mu ni priroda ni ljudi…

RINA 13.01.2021
Prijepolje – Najstariji bor u Srbiji koji se nalazi na Kamenoj Gori kod Prijepolja nije izdržao pritisak velikog snega i odlomila se najveća grana, koja je sa sobom povukla i dve manje. Reč je o drvetu koje se smatra svetim i staro je preko 400… »

Nestao muškarac u Dragačevu na treći dan Božića: U potragu uključeni porodica, policija i vatrogasci, pre četiri dana…

RINA 13.01.2021
Lučani – Muškarac Z.M. star 59 godina nestao je 09. januara u selu Dljin u opštini Lučani. Živeo je sam u porodičnoj kući, a već četiri dana od njega nema ni traga, ni glasa. Potrazi za nestalim muškarcem pored porodice i policije priključili… »

Korona Čačane uskratila za još jednu tradicionalnu manifestaciju: Ove godine bez plivanja za časni krst u Zapadnoj Moravi

RINA 13.01.2021
Čačak - Uz saglasnost starešine Crkve Svetog Vaznesenja i organizatora plivanja za Časni Bogojavljenski krst doneta je odluka da zbog aktuelne epidemiološke situacije ova manifestacija ne bude održana. Poznato je da su i dalje aktuelne mere Kriznog… »

Mihajlovićeva i Lo Kašo: Puno potencijala za saradnju Srbije i Italije u energetskom sektoru

RINA 13.01.2021
Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka rudarstva i energetike, prof. dr Zorana Mihajlović, razgovarala je danas s ambasadorom Italije u Srbiji Karlom Lo Kašom o saradnji dve države u energetskom i rudarskom sektoru. Mihajlovićeva je zahvalila na… »

Sneg srušio sveto drvo u selu Sepci kod Rače: Meštani veruju da je ovo loš znak na početku godine, hrast odolevao svemu…

RINA 13.01.2021
Rača – Pod ogromnim snegom u selu Sepci kod Rače puklo je stablo hrasta starog čak 129 godina, koji je bio i sveto drvo „zapis“. U selu je zvladao muk, jer meštani smatraju da ovakav događaj na početku godine nije dobar znak. „Za nas ovo… »

Deponija Duboko spremna da primi sav kabasti otpad sa Potpećkog jezera: Šreder će mleti svo smeće, koje će se kasnije…

RINA 13.01.2021
Užice - Kroz program prekogranične saradnje Srbija-BiH, Užice i Tuzla, realizovaće projekat vredan oko 600 000 evra, a sredstva su obezbeđena od strane Evropske unije. Zahvaljujući projektu „Upravljanje kabastim otpadom“, dva grada, Užice i… »