Izvor: Srbija danas arhiva vesti 13.01.2021

Nastavlja se rast obolelih: U Hrvatskoj broj pozitivnih ponovo premašio 1.000, preminulo 26 pacijenata

Srbija danas 13.01.2021
Za 24 sata u Hrvatskoj je obolelo više od 1.000 građana. U Hrvatskoj je u poslednja 24 sata prijavljeno 26 smrtnih slučajeva i 1.135 novozaraženih osoba korona virusom, saopštio je danas Nacionalni štab na konferenciji za novinare. Broj trenutno… »

Đukanović se ponovo inati: Odbija da potpiše smene u Vojsci Crne Gore

Srbija danas 13.01.2021
Milo Đukanović neće potpisati Predloge odluka Ministarstva odbrane za razrešenje načelnika Generalštaba Vojske Crne Gore. Predsednik Crne Gore Milo Đukanović neće potpisati Predloge odluka Ministarstva odbrane za razrešenje načelnika… »

Igrao dvostruku igru? Nekadašnji načelnik DB otkrio zapanjujuće detalje o političkom delovanju Vojislava Koštunice

Srbija danas 13.01.2021
Mijatović navodi da je naša država Haškom tribunalu šakom i kapom davala poverljivu dokumentaciju, te da se to nije merilo kilogramima, već tonama. Zoran Mijatović, nekadašnji načelnik beogradskog centra DB i pomoćnik šefa tajne policije Jovice… »

Novi SAD nastavlja da privlači investicije: Nemački Kontinental gradi fabriku i već planira izgradnju druge

Srbija danas 13.01.2021
Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević sastao se danas sa predstavnicima nemačke kompanije "Kontinental" u Novom Sadu. Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević sastao se danas sa predstavnicima nemačke kompanije "Kontinental" u Novom Sadu, koji su… »

Sve burnija situacija u crnoj gori! Krivokapić hitno pozvao Đukanovića na sastanak

Srbija danas 13.01.2021
Đukanović je odbio da potpiše više zakona koje je usvojila nova većina, kao i više odluka nove Vlade, uključujući i one o povlačenju ambasadora i smenama u Vojsci. Premijer Zdravko Krivokapić uputio je poziv na sastanak predsedniku Crne Gore… »

Tužili Mercedes jer se plaše da se voze u S klasi

Srbija danas 13.01.2021
Naime, utvrđeno je kako tranzistor u upravljačkom sklopu može da se pregreje, što za posledicu ima isključivanje serva. Dok je za većinu vlasnika vožnja u Mercedesu S klase čisto uživanje, za neke je ovaj automobil izvor noćnih mora. U tu… »

Jovanović najzad stabilno: Lider LDP i dalje ima teške zdravstvene probleme, ali nije životno ugrožen!

Srbija danas 13.01.2021
Lider LDP jeste imao bolove i primao je terapiju, ali su izvršene sve pretrage, urađena mu je magnetna rezonanca pluća, krvnih sudova, stomaka... - Lider LDP Čedomir Jovanović, koji je na lečenju u KBC "Dragiša Mišović", u stabilnom je stanju, a… »

CarGo i Hilandar paketićima obradovali 1.300 dece iz ugroženih područja

Srbija danas 13.01.2021
Predsednik opštine Medveđa Nebojša Arsić uručio je zahvalnicu udruženju i kompaniji CarGo i Hilandaru za pomoć i brigu o deci opštine Medveđa. Kompanija CarGo Technologies i Udruženje građana CarGo u saradnji sa manastirom Hilandar donirali su… »

Žurite na posao? Pa odletite tamo: General Motors predstavio leteći taksi (video)

Srbija danas 13.01.2021
Preletite saobraćajne gužve! Radi se o letećem automobilu koji radi na principu drona: Za pogon koristi baterije od 90 kW i četiri propelera, a može da dostigne brzinu i od 100 km/h, a kao što se u naslovu navodi u pitanju je leteće vozilo koje… »

Epidemija ne miruje u Vojvodini: U poslednja 24 sata registrovano 455 novih slučajeva

Srbija danas 13.01.2021
Trenutno je u Vojvodini aktivno 13.902 slučajeva. Institut za javno zdravlje Vojvodine saopštio je danas da je tokom prethodnog dana u Vojvodini registrovano 455 novih slučajeva, kao i da je najveći broj registrovan u Novom Sadu - 131. Trenutno u… »