Izvor: Večernje novosti/Svet arhiva vesti 13.01.2021

Putin naložio ispitivanje vakcine na nove sojeve virusa: Potrebne su nam detaljne analize!

Večernje novosti 13.01.2021
RUSKI predsednik Vladimir Putin naložio je da se ispita kako će ruska vakcina protiv korona virusa delovati u situaciji kada postoji mnogo sojeva virusa. Na današnjem sastanku sa članovima kabineta, ruski lider je istakao da neke zemlje beleže porast… »

Kongres izglasao opoziv Trampa! Senat će odlučivati o uklanjanju predsednika SAD sa funkcije

Večernje novosti 13.01.2021
DANAS je u Predstavničkom domu Kongresa SAD izglasan opoziv predsednika SAD Donalda Trampa, zbog navodnog pozivanja na pobunu. 197 protiv opoziva Ranije danas, Predstavnički dom koji je pod kontrolom Demokrata usvojio je rezoluciju kojom urgiraju… »

SAD pogubile Lisu Montgomeri: Smrtna kazna za ženu posle 70 godina, njen zločin je jeziv!

Večernje novosti 13.01.2021
AMERIČKE vlasti pogubile su u sredu rano ujutro Lisu Montgomeri, jedinu ženu koja je u saveznom zatvoru čekala na izvršenje smrtne kazne, nakon što je Vrhovni sud uklonio poslednju prepreku odbacujući odluku nižeg suda da odloži izvršenja, prema… »

Pada vlada u Italiji? Koalicija Đuzepa Kontea ostaje bez većinske podrške u parlamentu

Večernje novosti 13.01.2021
BIVŠI italijanski premijer Mateo Renci saopštio je večeras da povlači iz vlade ministre iz svoje stranke „Italija viva“, čime vladajuća koalicija ostaje bez većine u parlamentu. Njegova odluka, saopštena na konferenciji za medije, gura Italiju… »

Nova blokada za Trampa: Suspendovan Jutjub kanal američkog predsednika

Večernje novosti 13.01.2021
Web-platforma "Jutjub" kompanije "Alphabet Inc" saopštila je danas da je suspendovala kanal američkog predsednika Donalda Trampa pošto je prekršio pravilo za korisnike kojom je zabranjeno podsticanje nasilja, nakon prošlonedeljnog napada na američki… »

Nimalo optimističan stav SZO: Stručnjaci izneli kada će biti postignut globalni kolektivni imunitet

Večernje novosti 13.01.2021
SVETSKA zdravstvena organizacija (SZO) upozorava da masovna vakcinacija protiv novog korona virusa neće ove godine dovesti do kolektivnog imuniteta u svetu. Vodeći naučnik SZO Sumja Svaminatan rekla je novinarima da treba vremena da se proizvede i… »

Papa Franja primio vakcinu? Napravljen detaljan plan, za cepivo se prijavio i njegov prethodnik

Večernje novosti 13.01.2021
DANAS je počela vakcinicija protiv virusa korona u Vatikanu i papa Franja je bio među prvima koji je primio cepivo, a po planu o početku vakcinisanja u toj državi koji je napravljen prošle sedmice. Ovu vest preneo je argentinski dnevni list "La… »

Ratni brodovi u Omanskom zalivu: Iran započeo veliku vojnu vežbu raketama kratkog dometa (foto)

Večernje novosti 13.01.2021
IRANSKA mornarica započela je danas dvodnevnu vežbu raketama kratkog dometa u Omanskom zalivu, izvestili su državni mediji. To je još jedna usred pojačanih regionalnih tenzija oko nuklearnog programa Teherana i američke kampanje pritiska protiv ove… »

Za šta se to Kim sprema? Lider Severne Koreje naredio povećanje vojne moći

Večernje novosti 13.01.2021
SEVERNOKOREJSKI lider Kim Džong Un pozvao je na povećanje vojne moći i veću sposobnost odvraćanja od nuklearnog rata, prenela je državna novinska agencija KCNA, na završetku retkog kongresa vladajuće Radničke partije nakon osam dana političkih… »

SZO saopštila zabrinjavajuće vesti: Ova godina pandemije možda teža nego prošla

Večernje novosti 13.01.2021
DRUGA godina pandemije kovida-19 mogla bi da bude teža nego prva, s obzirom na brzinu širenja korona virusa, posebno u severnoj hemsferi gde cirkuliše zarazniji soj, saopštila je danas Svetska zdravstvena organizacija (SZO). - Ušli smo u drugu godinu… »