Oslobođenje: Država mora jasno da definiše status frilensera

Beta 17.01.2021

Predsednik pokreta Oslobođenje Mlađan Đorđević ocenio je danas da su zahtevi radnika na internetu razumni i da država mora jasno da definiše status frilensera, kako bi oni mogli da ostvare neka od osnovnih prava.

"Pružamo punu podršku frilenserima u borbi protiv nove pljačke režima Aleksandra Vučića i kriminalne bande koja pokušava da isisa svaki dinar od naroda. Stajemo na stranu ovih mladih ljudi koji pošteno rade, nalaze sami sebi posao i zarađuju svoje parče hleba", saopštio je lider Oslobođenja.

On je dodao da "Vučić i cela vlada već godinama pričaju o zadržavanju mladih u zemlji, o borbi protiv bele kuge, o novim tehnologijama i digitalizaciji, o Srbiji kao ekonomskom tigru, a onda u praksi vidite da ovo malo mladih i ekonomski nezavisnih hoće da rasteraju iz zemlje i uguše porezima i propisima."

Đorđević je rekao da se iz toga vidi da je sva Vučićeva priča "jedna velika šarena laža".

Pokret "Oslobođenje" više puta je pozvao Vladu Srbije da ne diskriminiše radnike na internetu i da povuče sporne propise o retroaktivnom oporezivanju, uz ocenu da je reč o "čistoj pljački", navedeno je u saopštenju.

Više hiljada radnika na internetu protestovalo je juče ispred Skupštine Srbije, jer ne žele retroaktivnu naplatu petogodišnjeg poreza, koja u nekim slučajevima premašuje iznos polovine primanja za taj period.

(Beta, 01.17.2021)

Povezane vesti »

Povezane vesti »

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »