SRS: Policijski čas ne bi doneo očekivani rezultat

Beta 03.03.2021

Srpska radikalna stranka (SRS) saopštila je danas da se protivi eventualnom uvođenju policijskog časa u borbi protiv korona virusa i zatvaranju cele države, ocenjujući da ta mera ne bi donela očekivani rezultat.

Oni su naveli da je praksa uvođenja policijskog časa u velikom broju evropskih zemalja pokazala da ta mera ne donosi očekivani rezultat.

"Srpski radikali se zalažu za sveobuhvatnije delovanje svih nadležnih organa u primeni važećih mera koje je propisao Krizni štab. Svakodnevno smo svedoci da se postojeće mere ne primenjuju u potpunosti, a da nadležni organi primenjuju različite aršine prema prekršiocima mera", naveli su.

SRS je ocenio da državni organi moraju na isti način da se odnose prema svakom prekršiocu propisanih mera jer, prema njihovim rečima, ne može biti razlike u nenošenju zaštitnih maski u gradskom prevozu ili nekom kafiću i klubu.

Oni su pozvali nadležne državne organe da angažuju sve raspoložive resurse u kontroli primene propisanih mera i kažnjavanju onih koji te mere ne poštuju, bez izuzetka.

"Odgovornost za situaciju povodom epidemije je na Vladi Srbije, koja je dužna da obezbedi da svi građani pred zakonom budu jednaki i ne sme da dozvoli bilo kakav privilegovan tretman za prekršioce mera, pogotovo za one koji su povezani sa vladajućom strankom. Vlada mora da podstiče podizanje svesti o opasnom virusu i da na svom primeru pokaže da mere važe za sve pođednako", ocenili su.

Radikali su takođe apelovali na građane da iskoriste svoje pravo izbora i da se vakcinišu protiv korona virusa a lekarima - medicinskom i nemedicinskom osoblju u kovid bolnicama pružili su "punu podršku i zahvalnost na nesebičnom angažovanju na očuvanju zdravlja naroda".

(Beta, 03.03.2021)

Povezane vesti »

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »