Karneks na sajmu Prodexpo u Moskvi

Beta 12.04.2021

Mesna idustrija Karneks (Carnex) iz Vrbasa izlaže svoje proizvode na sajmu prehrambene robe Prodexpo u Moskvi, koji je otvoren danas i traje do 16. aprila.

Na najvećoj izložbi hrane u Rusiji Karneksovi proizvodi su već dobro poznati i nagrađivani, navela je kompanija i podsetila da je na poslednjem sajmu na kom su učestvovali osvojila pet zlatnih medalja i jednu srebrnu.

"Ovakve nagrade su još jedna potvrda da kao zemlja imamo vrhunske proizvode koji su po svim svetskim kriterijumima najvišeg kvaliteta", ističe se u saopštenju Karneksa.

U organizaciji Privredne komore Srbije i Razvojne agencije Srbije na sajmu u Moskvi ove godine proizvodne programe i izvozne kapacitete predstaviće 11 kompanija iz Srbije.

Osim suhomesnatih proizvoda i mesnih prerađevina na sajmu u Moskvi biće predstavljena ponuda srmznutog voća i povrća, mleka i mlečnih proizvoda, kao i sušenog voća.

Prodexpo svake godine poseti najmanje oko 70.000 posetilaca iz više od 110 zemalja. Ove godine na sajmu učestvuje 2.660 izlagača iz 73 zemlje.

(Beta, 04.12.2021)

Pročitajte još

Ključne reči

Ekonomija, najnovije vesti »