SRS položila cveće na grob Milice Rakić

Beta 17.04.2021

Delegacija Srpske radikalne stranke (SRS), koju je predvodio zamenik predsednika te partije Aleksandar Šešelj, danas je na Batajničkom groblju položila venac na grob trogodišnje Milice Rakić, koja je na današnji dan 1999. godine poginula u NATO bombardovanju.

U saopštenju SRS-a navodi se da je Milica "simbol stradanja srpskog naroda u zločinačkoj NATO agresiji", kao i da se "prekinuto detinjstvo male Milice ne sme ni zaboraviti, ni oprostiti".

"Uz podsećanje da nas taj grob zauvek upozorava da Srbija nikada ne sme zaboraviti zločine NATO zemalja koje su sejale bombe po Srbiji, ne štedeći ni decu koja su tek započela život... nijedna vlast u Srbiji nikada ne sme zaboraviti NATO zločine i niko nikada ne sme ni razmišljati o ulasku Srbije u zločinačku NATO organizaciju. To bi bio novi zločin prema sopstvenom narodu", navodi se u saopštenju.

Milicu Rakić je 1999. godine usmrtio geler u porodičnom stanu u Batajnici, koji se nalazio na oko kilometar od u napadima više puta gađanog Aerodroma Batajnica.

Prema zvaničnim podacima, u kampanji NATO te godine poginulo je 89 dece.

(Beta, 04.17.2021)

Povezane vesti »

Ključne reči

Društvo, najnovije vesti »