Stanković o Superligi: Žao mi je fudbala, neke stvari novac ne može da kupi

Beta pre 18 dana

Trener Crvene zvezde Dejan Stanković rekao je danas, komentarišući osnivanje Superlige Evrope, da mu je žao fudbala i istakao da neke stvari novac ne može da kupi.

"Žao mi je fudbala, jer se on igra zbog navijača. Što se tiče komentara, sve je to iznad nas i nedodirljivo. Moje mišljenje je da takmičenje gubi suštinu i žar ako nema ispadanja i kvalifikacija, te da se sve na kraju svede na novac", rekao je Stanković, prenosi klub.

"Ako je to cilj - u redu, ne mogu ništa da kažem, ali ono o čemu mogu da govorim je 22. maj 2010. godine i stadion Real Madrida kada sam osvojio Ligu šampiona sa Interom", naveo je Stanković.

Kako je dodao, "te suze radosnice niko ne može da kupi i plati, to ne može da se oduzme".

"Ni meni, ni mojoj deci, ni budućim generacijama koje počinju da treniraju fudbal zbog osvajanja Lige šampiona. Jer to takmičenje je nešto o čemu se mašta. Meni je to bio san, kruna karijere",  zaključio je Stanković.

Osnivanje Superlige pokrenulo je 12 bogatih evropskih klubova i to je izazvalo brojne negativne reakcije, pre svega Uefe i Fife, nacionalnih saveza, visokih državnika, kao i slavnih bivših igrača.

(Beta, 04.20.2021)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Sport, najnovije vesti »