Fudbaleri Intera novi šampioni Italije posle remija Atalante

Beta 02.05.2021

Fudbaleri Intera osvojili su danas titulu šampiona u Seriji A, pošto je njihov najbliži rival Atalanta osvojila samo bod u utakmici protiv Sasuola, u 34. kolu italijanskog prvenstva.

Inter je sinoć pobedio Krotone sa 2:0 i bilo mu je potrebno da Atalanta danas ne pobedi, kako bi osvojio 19. šampionsku titulu, četiri kola pre kraja šampionata.

Hiljade navijača Intera okupilo se u centru grada i pesmom, paljenjem baklji i vatrometa proslavljaju titulu. To je prvi trofej za Inter od 2011. godine, a prva šampionska titula u Seriji A od 2010.

Trener Intera Antonio Konte osvojio je četvrti titulu u trenerskoj karijeri, a prethodne tri osvojio je sa Juventusom, koji je prvi klub u Seriji A koji je velikom rivalu čestitao titulu.

Fudbaleri Bolonje i Fjorentine odigrali su danas nerešeno 3:3, u utakmici 34. kola italijanskog prvenstva.

Fjorentina je povela u 21. minutu golom srpskog fudbalera Dušana Vlahovića, a izjednačio je Rodrigo Palasio u 31. minutu. Novo vođstvo gostujućem timu doneo je Đakomo Bonaventura u 64. minutu, a ponovo je izjednačio Palasio u 71. minutu.

Drugi gol na utakmici Vlahović je postigao u 73. minutu za novo vođstvo "ljubičastih", a bod Bolonji obezbedio je Palasio, svojim trećim golom na meču, u 84. minutu.

Bolonja je 12. na tabeli sa 39 bodova, a Fjorentina ima četiri boda manje na 14. mestu.

Fudbaleri Napolija i Kaljarija odigrali su nerešeno 1:1.

Domaći Napoli poveo je golom Viktora Osimhena u 13. minutu, a Kaljari je osvojio bod u četvrtom minutu nadoknade vremena, kada je strelac bio Nandes.

Napoli na četvrtom mestu na tabeli ima 67 bodova, dva manje od trećeplasiranog Milana. Kaljari zauzima 16. mesto sa 32 boda, bodom više od Beneventa koji je prvi u zoni ispadanja.

Kasnije igraju Udineze - Juventus i Sampdorija - Roma.

(Beta, 05.02.2021)

Povezane vesti »

Ključne reči

Sport, najnovije vesti »