Đoković posle velike borbe eliminisao Cicipasa za polufinale Rima

Beta 15.05.2021

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u polufinale mastersa u Rimu pošto je danas, posle velike borbe u dva dana, pobedio Grka Stefanosa Cicipasa sa 4:6, 7:5, 7:5.

Đoković je do pobede protiv petog tenisera sveta stigao posle tri sata i 16 minuta igre.

On će se za plasman u finale Rima boriti sa Italijanom Lorencom Sonegom, koji je slavio protiv sedmog na svetu, Rusa Andreja Rubljova sa 3:6, 6:4, 6:3.

To polufinale na programu je kasnije danas.

Prethodno će u prvom polufinalu snage odmeriti Španac Rafael Nadal i Amerikanac Rajli Opelka.

Meč Đokovića i Cicipasa počeo je juče i dva puta je prekidan zbog kiše.

Prvi prekid se dogodio pri rezultatu 4:3 za Cicipasa u prvom setu. Posle više od tri sata pauze meč je nastavljen, a peti teniser sveta je održao prednost brejka i dobio taj deo igre sa 6:4.

Meč je u drugom setu prekinut po drugi put pri rezultatu 2:1 za Cicipasa, uz brejk prednosti.

Duel je danas nastavljen, a prekid je očigledno više prijao Đokoviću.

Prvi teniser sveta je u osmom "maratonskom" gemu uspeo da se vrati u meč pošto je iskoristio petu brejk loptu i izjednačio na 4:4. U gemu koji je usledio, Đoković je spasio tri brejk lopte, da bi tri gema kasnije iskoristio četvrtu set loptu i odveo meč u odlučujući set.

Na početku trećeg seta, u trećem gemu, Cicipas je napravio brejk posle jednog od najdužih poena u meču, a koji je završen tako što drop šot Đokovića za malo nije prešao preko mreže.

Đoković je u narednom gemu propustio dve prilike da izjednači pa je Cicipas potvrdio brejk i poveo sa 3:1, da bi u narednom gemu on bio taj koji je propustio četiri brejk lopte i šansu da još više uveća vođstvo.

Umesto toga, Đoković je prvo smanjio na 3:2, a potom i iskoristio drugu brejk loptu i izjednačio na 3:3.

U naredna dva gema teniseri su bili sigurni na svoj servis, da bi Cicipas u devetom gemu napravio novi brejk, ali je Đoković odmah odgovorio i izjednačio na 5:5.

Uz odbranjenu jednu brejk loptu, Đoković je osvojio naredni gem, a u narednom je iskoristio drugu meč loptu za veliku pobedu i plasman u polufinale.

Đoković će se za plasman u finale Rima boriti s pobednikom četvrtfinala u kojem se sastaju Italijan Lorenco Sonego i Rus Andrej Rubljov.

(Beta, 05.15.2021)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Sport, najnovije vesti »