SBB donirao internet i televiziju za najmlađe pacijente u Kliničkom centru Niš

Beta 03.06.2021

SBB fondacija je donirala internet usluge Klinici za dečije interne bolesti i Klinici za dečiju hirurgiju i ortopediju Univerzitetskog Kliničkog centra Niš.

Donacijom u vrednosti od 40.000 evra obezbeđeno je besplatno korišćenje WiFi interneta za sve pacijente i zaposlene, kao i digitalna televizija u svih 90 soba obe dečije klinike, sa ciljem da se najmlađim pacijentima i njihovim roditeljima olakša vreme provedeno tokom lečenja.

Direktorka SBB fondacije Jovan Lukić izjavila je da deca imaju na raspolaganju mnogobrojne TV kanale, među kojima su i dečiji, kao i da je internet pušten u celoj bolnici i mogu da mu pristupe svi zaposleni, pacijenti i posetioci.

Rukovodilac Klinike za dečije i interne bolesti Emilija Golubović rekla je da deca dosta dugo leže na pedijatriji, naročito na hematologiji gde nekada budu i mesecima i zato je velika pomoć da imaju TV kanale i internet, koje do sada nisu imali.

U saopštenju se navodi da SBB fondacija šest godina kroz dugoročne projekte iz različitih oblasti pomaže očuvanju i unapređenju funkcionalnog društva, a kroz donacije pomaže i zdravstvenim ustanovama i drugim institucijama i neprofitnim udruženjima.

U okviru kliničkih centara u Srbiji SBB usluge su do sada donirane Kliničkom centru Kragujevac i Univerzitetskoj dečjoj klinici "Tiršova".

(Beta, 06.03.2021)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Ekonomija, najnovije vesti »