Stefan Krkobabić sa predsednikom SNP: Problemi mogu da se reše dijalogom

Beta 07.06.2021

Potpredsednik Narodne skupštine Stefan Krkobabić sastao se danas sa poslanikom Skupštine Crne Gore i predsednikom Socijalističke narodne partije (SNP) Crne Gore Vladimirom Jokovićem, i tom prilikom su ocenili da sve probleme mogu da reše isključivo dijalogom.

"Sve probleme možemo da rešavamo samo na jedan način, a to je dijalogom. Moramo da imamo razumevanja jedni za druge", izjavio je Krkobabić posle sastanka u Domu Narodne skupštine.

On je dodao da su "bratski" crnogorski i srpski narod uvek bili zajedno kada je bilo najteže, dodajući da će tako i ostati.

"Zahvalni smo SNP-u na spremnosti da istraje u doslednoj borbi za odbranu položaja Srpske pravoslavne crkve, njenih svetinja, kao i na podršci za rešavanje pitanja vezanih za Kosovo i Metohiju", istakao je Krkobabić, navodi se u saopštenju.

Joković je kazao da Partija ujedinjenih penzionera Srbije (PUPS) i SNP imaju ista programska i ideološka opredeljenja.

"Snažno podržavamo koncept obnove sela Srbije jer i mi se u Crnoj Gori suočavamo sa istim problemom. Iskustva iz Srbije biće nam od velike pomoći", rekao je predsednik SNP.

On je ocenio da ekonomska saradnja Srbije i Crne Gore mora da se razvija, navodeći da se oni "zalažu i zalagaće se" za najbolje moguće odnose između Srbije i Crne Gore.

Sastanku su prisustvovali predsednik Srpske lige Aleksandar Đursjev, narodni poslanik Dragan Marković i članovi delegacije iz Crne Gore Dragoslav Šćekić i Nikola Milićević.

(Beta, 06.07.2021)

Povezane vesti »

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »