Balkan arhiva vesti 10.06.2021

Klima u kolima ili vrućina - šta je opasnije za decu? Pedijatar upozorio na alarmantne simptome

Mondo 10.06.2021
Mnogi već planiraju puzovanja sa porodicom, a evo o čemu treba da povedete računa... Mnogi već planiraju puzovanja sa porodicom, a evo o čemu treba da povedete računa... Tragedija koja se desila u Kninu, gde je petogodišnji dečak umro od toplotnog… »

Federacija BiH potpisala ugovor sa Kinom za nabavku 500.000 vakcina

Slobodna Evropa 10.06.2021
Federacija Bosne i Hercegovine (FBiH), jedan od dva bh entiteta, potpisala je ugovor sa Kinom o direktnoj nabavci 500.000 vakcina kineskog proizvođača Sinopharm. Ovo je potvrdio Fadil Novalić premijer Vlade Federacije BiH u četvrtak 10. juna koji je… »

Krivokapić štiti državu od crkve: Sporna su mu dva člana temeljnog ugovora sa SPC

Pravda 10.06.2021
Crnogorski premijer Zdravko Krivokapić izjavio je danas da su dve tačke sporne u Nacrtu Temeljnog ugovora sa Srpskom pravoslavnom crkvom jer, kako kaže, nisu u skladu sa zakonima Crne Gore, a da je, pošto je to uočeno, njegova obaveza da štiti… »

Pronađeno telo još jednog vojnika OS Hrvatske

RTV 10.06.2021
ZAGREB - Na području Bjelovarsko-bilogorske županije danas je pronađeno telo pripadnika Oružanih snaga RH, sto je drugi slučaj od utorka, kada je takođe pronađen pripadnik OS RH na području Zagrebačke županije. Ministarstvo odbrane je saopštilo… »

Zaev i Rama potpisali dogovor o zajedničkim graničnim i carinskim kontrolama

N1 Info 10.06.2021
Premijeri Severne Makedonije i Albanije, Zoran Zaev i Edi Rama, potpisali su Dogovor u uspostavljanju zajedničkih graničnih i carinskih kontrola. Taj dokument premijeri Zaev i Rama su potpisali u Tirani na marginama Samita zemalja Zapadnog Balkana… »

Varhelji: Ovo je godina zapadnog Balkana

Sandžak haber 10.06.2021
Evropski komesar za proširenje Oliver Varhelji izjavio je danas u Tirani da je ova godina – godina Zapadnog Balkana. On je nakon održanog samita lidera Zapadnog Balkana, istakao da će sprovođenje Ekonomskog i investicionog plana u regionu biti… »

U BiH 55 novozaraženih koronom, šest preminulih

Slobodna Evropa 10.06.2021
U Bosni i Hercegovini (BiH) u protekla 24 časa registrovano je 55 novih slučajeva zaraze korona virusom, a preminulo je šest osoba. U Federaciji BiH (FBiH) testirano je 1.438 laboratorijskih uzoraka, od kojih je 35 pozitivno na korona virus, a… »

BiH: Rok za primenu presude Sejdić-Finci 1. septembar?

RTV 10.06.2021
STRAZBUR/BANJALUKA - Evropski sud za ljudska prava u Strazburu dao je rok BiH da do 1. septembra primeni odluku tog suda u slučaju "Sejdić i Finci". Iz te evropske institucije pozvali su vlasti BiH da do tog datuma pripreme nacrt predloga izmena Ustava… »

Američki ambasador zvao Dodika: Predsedavajući Predsedništva mu rekao sve o pritiscima na Republiku Srpsku

Večernje novosti 10.06.2021
Foto D. Pozderović U telefonskom razgovoru koji je upriličen na inicijativu Nelsona, a koji je po nalogu američke administracije upoznao predsedavajućeg Predsedništva BiH o ovom dokumentu, Dodik je izneo stav da je pomenuta uredba još jedno od… »

Abazović: Nemam ništa protiv rekonstrukcije vlade, ali ...

RTV 10.06.2021
PODGORICA - Potpredsednik crnogorske vlade Dritan Abazović izjavio je da nema ništa protiv rekonstrukcije tog izvršnog tela i unapređenja, ali je, kaže, protiv toga da bilo koji politički subjekat nametne ono što samo njemu odgovora. Rekonstrukcija… »