Jakšić: SRS spremna da postane parlamentrana stranka

Beta 10.06.2021

Predsednik Izvršnog odbora Srpske radikalne stranke (SRS) Đurađ Jakšić izjavio je danas da se SRS najozbiljnije priprema za izbore u Beogradu i da je spremna da postane parlamentarna stranka.

Na konferenciji za novinare u centrali SRS, Jakšić je naveo da radikali dobro znaju koji su problemi građana i da su premni da ih reše kao i da očekuju podoršku građana.

Rekao i da SRS nije iznenadilo što su Aleksandar Šapić i SPAS pristupili Srpskoj naprednoj stranci (SNS), te podsetio da je u SNS i bivši kadar Demokratske stranke (DS) Goran Vesić.

Jakšić je ocenio i da sada SNS nedostaje još samo predsednik Stranke slobode i prave (SSP) Dragan Đilas pa da u toj stranci bude "ekipa DS" koje je, kako je rekao, 2008. godine preuzela i potom "opljačkala grad".

Povoom hapšenja predsedbnika opštine Palilula i funcionera SNS Aleksandra Joviića, on je rekao da radikali zahtevaju od SNS da u borbi protiv korupcije i kriminala idu do kraja, a ne da se sve završi na Jovičiću.

Jakšić je ponovio stav SRS da je Ratko Mladić heroj koji je branio srpski narod, a da je Haški truibun osnovan da bi sudio samo Srbiji.

On je izrazio uverenje i da funcioneri SRS Vjerica Radeta i Petar Jojić neće biti izručeni po zahtevu Haškog tribunala te podsetio da je Viši sud u Beogradu 2016. godine doneo odluda nema pravnog osnova za to izručenje.

"Ne postoji apsolutbno nikakav osnov da dođe do izručenja Radete i Jojića", rekao je Jakšić te izrazio uverenje da predsednik Srbije Aleksandr Vučić iz tog razloga neće podleći pritiscima i da neće dopustiti izručenje Radete i Jojića.

Ceo video materijal možete pogledati OVDE:

(Beta, 06.10.2021)

Pročitajte još

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »