Дачић: Дијалог са опозицијом уз присуство европарламентараца вероватно око 8. јула

Бета 22.06.2021

Председник Скупштине Србије Ивица Дачић рекао је данас да се очекује да дијалог власти и ванпарламентарних странака уз присуство представника Европског парламента почне између 8. и 11. јула ове године.

Дачић је за РТС рекао да ће у петак у Берлину поред осталог о дијалогу с опозицијом разговарати са председником и значајним посланицима Бундестага, и да ће се у понедељак у Бриселу састати са председником Европског парламента.

"Један део разговора ће бити посвећен управо томе, односно питањима њихове даље агенде, јер је заиста време да се отпочне и тај део дијалога. Он пре свега зависи од агенде Европских посланика, не мене. Тренутно се размишља о термину између 8. и 11. јула да би они могли да дођу у Београд, али је за сада то непотврђено", рекао је Дачић.

Он се осврнуо и на јучерашњи разговор са ванпарламентарним странкама које нису желеле европске представнике и рекао да је тај састанак био "јединствен, јер није било пуно таквих састанака у прошлости".

"Састанак је био резултат истовременог захтева и предлога и самог председника Александра Вучића, али и тих странака које су износиле ставове управо сличне овима које сам ја изнео на почетку, а то је да не би требало да постоје разлике око најважнијих државних питања и да су они као патриотске странке спремни да у томе учествују", истакао је Дачић.

Према његовим речима, на састанку је било речи о преговорима са Косовом у Бриселу, атмосфери и томе шта се може очекивати од тих преговора.

"У том смислу је и договорено да се редовно одржавају овакви састанци. Сви су схватили колико је тежак овај проблем и колико је битно да око тога разговарамо", рекао је Дачић

Јучерашњем састанку власти и ванпарламетарних странака које нису желеле европске представике у дијалогу, присуствовали су председник Србије Александар Вучић и представници покрета Двери, Српске странке Заветници, Демократске странке Србије, Здраве Србије, Српске радикалне странке и Доста је било, док су представници Покрета обнове краљевине Србије били спречени да дођу.

(Бета, 06.22.2021)

Повезане вести »

Кључне речи

Коментари

Политика, најновије вести »