Тепић завршио играчку каријеру, али остаје у Меги

Бета 15.07.2021

Кошаркаш Меге и бивши репрезентативац Србије Миленко Тепић завршио је играчку каријеру, али ће остати у Меги на позицији тим менаџера екипе, саопштио је данас тај клуб.

"Саму одлуку да завршим играчку каријеру нисам донео лако, али с друге стране, када ми је управа Меге понудила да останем у клубу на позицији тим менаџера, брзо смо стигли до договора", рекао је Тепић.

Тепић је прошлог лета појачао редове Меге и својим играчким квалитетом и искуством је допринео сјајним резултатима клуба, као и великом напретку младих кошаркаша Меге.

"У Меги сам годину дана, али за то време сам само потврдио мишљење које сам имао и раније, да се ради о изузетно организованом клубу у коме постоји систем и где су сви заиста 24 сата посвећени играчима и њиховом напретку", рекао је Тепић.

"Верујем да ми неће бити пуно потребно да се навикнем на нову улогу пошто сам већ упознат са системом функционисања клуба, условима, као и да сам са већином играча већ имао прилику да играм и тренирам. Жељно ишчекујем почетак новог поглавља за мене", додао је он.

Генерални менаџер Мега Баскета Горан Ћакић је истакао да му је драго што је Тепић изабрао да остане у клубу по завршетку играчке каријере.

"Миленко је ове сезоне не само играчки, већ и својим саветима и искуством, пуно допринео одличним резултатима и индивидуалном напретку играча и веома нам је драго што ће наставити да буде део клуба", рекао је Ћакић.

"Честитамо му на сјајној играчкој каријери, сигурни смо да ће се као неко ко је већ упознат са системом Меге брзо уклопити у нову улогу и бити ништа мање успешан", додао је он.

Миленко Тепић је рођен 27. фебруара 1987. године у Новом Саду и у богатој играчкој каријери је поред Меге, наступао још за Војводину, Партизан (у два наврата), Панатинаикос, Севиљу, Лијетувос Ритас, ПАОК (у два наврата), Орландину, Бриндизи, Варезе и Ираклис.

Са Панатинаикосом је освојио Евролигу 2011. године уз две титуле у Грчкој док је са Партизаном освојио девет трофеја (три АБА лиге, четири Суперлиге и два Купа Радивоја Кораћа).

Тепић је освојио и четири злата на Европским првенствима у млађим националним селекцијама, а са првим тимом Србије је освојио сребро на Европском првенству 2009. године у Пољској.

(Бета, 07.15.2021)

Повезане вести »

Кључне речи

Спорт, најновије вести »