Svet ovakvu trku ne pamti! Oborio svetski rekord za više od pola sekunde a stigao drugi!? Palo 7 rekorda i dvojica najbržih ikad - neverovatni Norvežanin ispisao istoriju i zaustavio štopericu na nestvarnih 45,94!

Sportal blic 03.08.2021  |  Dr. P.
Svet ovakvu trku ne pamti! Oborio svetski rekord za više od pola sekunde a stigao drugi!? Palo 7 rekorda i dvojica najbržih…

E, zato je atletika “kraljica sportova”! Norveški atletičar Karsten Varholm osvojio je danas zlatnu medalju u trci na 400 metara s preponama na Olimpijskim igrama u Tokiju, uz novi svetski rekord.

Dvostruki svetski prvak je do zlata stigao rezultatom 45,94 sekundi, u finalu u kojem je još šest atletičara oborilo nacionalne ili regionalne rekorde! I ne samo to, videli smo dva najbrža vremena ikad u ovoj disciplini, a tri od četiri su upravo istrčani danas! Varholm je tako drugi put u nešto više od mesec dana oborio svetski rekord. Prethodni, koji je iznosio 46,70 sekundi, postavio je u Oslu 1. jula. Srebrnu medalju osvojio je Amerikanac Rej Bendžamin (46,17!

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Sport, najnovije vesti »