Poraz Partizana u Talinu, povreda Lazara Markovića

Beta 25.11.2021

Fudbaleri Partizana izgubili su večeras u Talinu od Flore sa 0:1, u utakmici petog kola Grupe B Lige konferencija.Jedini gol na meču postigao je Martin Miler u 44. minutu.

Crno-beli su ostali na sedam osvojenih bodova i na drugom mestu na tabeli, dok je Flora posle prve pobede u takmičenju treća sa dva boda manje. Gent, koji je lider grupe sa deset bodova, dočekaće kasnije večeras Anortozis koji ima dva boda.

Partizan u prvom poluvremenu nije stvorio niti jednu ozbiljnu šansu pred golom Flore, koja je u finišu tog dela igre kaznila lošu igru crno-belih.

U momentima kada je Slobodan Urošević bio van terena zbog "puknute" arkade, Markus Pom je poslao dugačku loptu u kazneni prostor Partizana gde je Martin Miler bio potpuno sam i nije mu bilo teško da glavom savlada Aleksandra Popovića.

Trener Partizana Aleksandar Stanojević je posle desetak minuta igre u nastavku izvršio četvorostruku izmenu kada je u igru uveo Lazara Pavlovića, Lazara Markovića, Miloša Jojića i Aleksandra Lutovca.

Nakon tih izmena usledio je veliki pritisak Partizana, ali je prvu veliku šansu u drugom poluvremenu imala Flora. Posle greške igrača crno-belih, usledio je kontranapad domaće ekipe, ali je Popović istrčao sa gola i uspeo da zaustavi Rauna Sapinena.

Crno-beli su do kraja meča zapretili samo jednom kada je Jojić u 77. minutu oprobao šut sa daljine, ali je golman domaće ekipe sjajno intervenisao.

Dodatni hendikep za Partizan bio je i to što je u poslednjih desetak minuta igrao sa igračem manje pošto je Lazar Marković zbog povrede ramena morao van igre.

U poslednjem kolu grupne faze, Partizan će dočekati Anortozis, dok će Flora gostovati Gentu.

(Beta, 11.25.2021)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Sport, najnovije vesti »