Poštanske marke u čast stogodišnjice Poštanske štedionice (VIDEO)

Beta 30.11.2021

Pošta Srbije predstavila je danas je poštanske marke izdate povodom stogodišnjice osnivanja Poštanske štedionice.Vršilac dužnosti direktora Pošte Srbije Zoran Đorđević istakao je na promociji maraka u PTT muzeju da Banka Poštanska štedionica i Pošta Srbije dele korene i vrednosti kojima su posvećeni: odgovorno, sigurno i stabilno poslovanje, prepoznat državni interes i razvoj novih savremenih usluga i brige o klijentima.

"Istakao bih zadovoljstvo dugogodišnjom intenzivnom poslovnom saradnjom kojom smo stavili na raspolaganje preko 1.500 naših poslovnica za isplatu različitih državnih pomoći i socijalnih davanja, kao i za više od 550.000 najstarijih sugrađana, klijenata banke koji penzije mogu da podižu i na šalterima pošta, dok svakog meseca poštari uručuju penzije na više od 280.000 kućnih adresa," rekao je Đorđević.

On je dodao da će Pošta Srbije i Poštanska štedionica u budućnosti produbiti veze novim projektima i ponuditi nove digitalne usluge, kao što je plaćanje računa na kućnim adresama, vodeći računa posebno o najstarijim korisnicima.

Predsednik Izvršnog odbora Poštanske štedionice Bojan Kekić kazao je da prigodna marka "nije samo lep i svečan ukras, već i garant, potpis na sigurnu i dobru budućnost".

"Jednako smo ponosni na svoju tradiciju, kao i stalnu modernizaciju i inovacije koje su nezaobilazne na našem putu rasta. Da bismo, kao što kaže jedan od slogana po kojm smo prepoznatljivi bili 'Još bliže vama', u prethodnih pet godina proširili smo paletu proizvoda i poslovnu mrežu po celoj zemlji," rekao je Kekić.

On je istakoa da je Poštanska štedionica ovu godinu provela radno i podsetio da je ta banka u julu preuzela MTS banku, a u oktobru potpisala ugovor o preuzimanju Komercijalne banke Banjaluka.

Kekić je dodao i da je prvi šalter Poštanske štedionice otvoren je u palati Moskva na Terazijama 1923. godine, kao i da onda danas ima 206 ekspozitura u Srbiji.

Prigodno filatelističko izdanje "100 godina od osnivanja Banke Poštanska štedionica a.d, Beograd" sadrži poštansku marku nominalne vrednosti 30 dinara štampanu u šalterskim tabacima od deset maraka, koverat prvog dana FDC i prigodan žig.

Ceo video materijal možete pogledati OVDE.//

(Beta, 11.30.2021)

Ptt »

Ključne reči

Ekonomija, najnovije vesti »