Ђоковић против Музетија на старту турнира у Дубаију

Бета 19.02.2022

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић играће у првом колу турнира у Дубаију против Италијана Лоренца Музетија, који је добио специјалну позивницу организатора, одлучено је данас жребом.

Ђоковић се тако после два и по месеца враћа на терен и, након депортације из Аустралије, први турнир у 2022. години одиграће у Дубаију следеће недеље.

Ако прескочи прву препреку, Ђоковића у другом колу чека меч са бољим из дуела Руса Карена Хачанова и Аустралијанца Алекса де Минора.

Потенцијални ривали српског тенисера у четвртфиналу су Шпанац Роберто Баутиста Агут и Хрват Марин Чилић, у полуфиналу Канађани Феликс Оже-Алијасим и Денис Шаповалов, а у финалу Руси Андреј Рубљов и Аслан Карацев, Италијан Јаник Синер и Пољак Хуберт Хуркач.

Ђоковић је до сада пет пута освајао турнир у Дубаију (2009, 2010, 2011, 2013. и 2020).

Иако прошле године није учествовао, Ђоковић ће бранити 500 АТП поена из 2020, с обзиром да му тада нису одузети поени због ванредних правила које је АТП увела због пандемије корона вируса.

У другом делу жреба налази се Филип Крајиновић који ће на старту турнира играти против Малека Жазирија из Туниса. Ако прође, у другом колу ће играти против победника меча Карацев - Мекензи Мекдоналд.

Турнир у Дубаију трајаће од 21. до 26. фебруара.

(Бета, 02.19.2022)

Повезане вести »

Кључне речи

Коментари

Спорт, најновије вести »