Mihailović: Slažem se sa Gojkovićem, postoji samo jedan POKS

Beta 09.03.2022

Predsednik dela Pokreta obnove Kraljevine Srbije (POKS), koji je deo koalicije NADA, Vojislav Mihailović složio se danas sa Žikom Gojkovićem, predsednikom dela POKS-a koji je član koalicije Patriotski blok, da ne postoje dva POKS-a, već samo jedan.

"Pravi je onaj koji je organizovao redovnu, legalnu, legitimnu i demokratsku izbornu skupštinu u Beogradu 3. januara, na kojoj je ubedljiva većina delegata-članova odlučila da želi promene na čelu stranke i zato izabrala novo rukovodstvo", naveo je Mihailović u saopštenju.

Prema njegovim rečima, Ministarstvo za državnu upravu, iako je prošlo dva meseca od izborne skupštine nije promenilo zastupnika u registru političkih stranaka, kao i da je na taj način je "omogućilo Žiki Gojkoviću i njegovoj družini nezadovoljnika da zloupotrebljavaju ime stranke i da se predstavljaju kao POKS čak i na glasačkom listiću".

"Umesto da zbog toga protestujemo mi koji smo zaista oštećeni, protestuje onaj koji je na platnom spisku režima, a glumi opoziciju, tražeći da se mediji ućutkaju i ne prenose naše reči", kazao je Mihailović.

Gojković je prethodno danas rekao novinarima da je Upravni sud "potvrdio da Mihailović ne predvodi POKS" i da su spremni da radikalizuju proteste ne bi li dokazali da su oni "jedini POKS koji postoji".

(Beta, 03.09.2022)

Povezane vesti »

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »