ATP protiv odluke Vimbldona

Beta 20.04.2022

 Udruženje teniskih profesionalaca (ATP) izrazilo je danas neslaganje sa odlukom organizatora najznačajnijeg svetskog teniskog turnira Vimbldona kojom je zabranjen nastup ruskim i beloruskim takmičarima zbog ruske invazije na Ukrajinu.

"Naš sport se ponosi time što funkcioniše na principima zasluženosti i poštenja gde se igrači takmiče kao pojedinci i obezbeđuju svoj nastup na turnirima svojim rezultatima. Verujemo kako je današnja jednostrana odluka Vimbldona i Britanskog teniskog saveza o isključenju ruskih i beloruskih igrača sa ovogodišnjih britanskih turnira na travnatoj podlozi nepoštena i moguće je kako će postaviti uništavajući pesedan", stoji u saopštenju ATP-a, prenela je HINA.

"Diskriminacija na nacionalnoj osnovi takođe predstavlja i kršenje našeg sporazuma sa Vimbldonom prema kom se ulazak igrača na turnir bazira samo na osnovu rezultata. Naše dalje akcije u vezi ove odluke dogovorićemo sa našim izvršnim organima."

"Važno je napomenuti kako će ruski i beloruski igrači i dalje smeti da nastupaju na ATP turnirima bez nacionalnih obeležja. Paralelno sa tim, nastavićemo sa humanitrnom podrškom za Ukrajinu", objavio je ATP.

(Beta, 04.20.2022)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Sport, najnovije vesti »