Ватерполисти Србије изгубили од Хрватске у четвртфиналу Светског првенства

Бета 29.06.2022

Мушка ватерполо репрезентација Србије није данас успела да се пласира у полуфинале Светског првенства у Будимпешти, пошто је у четвртфиналу изгубила од Хрватске са 12:14 (1:1, 3:4, 5:5, 3:4).

Хрватска је повела голом Јерка Маринића Крагића и чувала је вођство пре свега захваљујући добрим одбранам голмана Тонија Попадића, али и неефикасној игри српског тима. Са друге стране добро је бранио и капитен Бранислав Митровић, а нешто више од минут пре краја прве деонице изједначио је Виктор Рашовић.

У другој четвртини Хрватска је стално водила, а српски тим је успевао да изједначи и држи прикључак, све до средине треће четвртине када је Хрватска стекла три гола предности 8:5, головима Вукчевића, Крапића и Врлића.

После тога тајм-аут је затражио српски селектор Дејан Савић који је саветовао играчима да се смире и да поштују договорено уочи утакмице. У наставку Србију је у игри држао Мандић који је постигао три узастопна гола за 8:9, али је два гола предности вратио Франко Лазић.

Хрватски тим је у наставку чувао предност, а средином последње четвртине поново је стекао три гола, поготком Андрије Башића за 13:10. Србија после тога није могла да се врати у утакмицу, па ће играти за пласман од петог до осмог места на турниру.

Хрватска ће у петак у полуфиналу играти против бољег из дуела Шпаније и Црне Горе.

У полуфиналу је и Грчка, победом против селекције САД 16:11.

У последњем четвртфиналу вечерас од 21 час играју Мађарска и Италија.

(Бета, 06.29.2022)

Повезане вести »

Кључне речи

Коментари

Спорт, најновије вести »