АИК банка и Наша АИК банка под једним именом

Бета 01.12.2022

Девет месеци након преузимања, АИК банка је спровела процес правног припајања Наше АИК Банке, саопштено је данас.

"Ово припајање ће понудити клијентима проширену пословну мрежу, унапређену палету банкарских производа и још квалитетније корисничко искуство", наводи се у саопштењу.

Председница Извршног одбора АИК банке Јелена Галић истакла је да су, брзина и квалитет спровођења ове консолидације, додатна потврда квалитета и ефикасности АИК банке, "као и посвећености свих запослених стратешком опредељењу даљег раста и развоја".

"Успешним завршетком још једне етапе нашег развоја своје пословање настављамо оснажени, са већим бројем клијената, запослених, филијала и услуга. Величина наше активе данас је скоро четири милијарде, са тржишним уделом од девет одсто", рекла је Галић.

Како је навела, спроведена интеграција представља и корак напред ка стратешком циљу банке, а то је да у периоду који долази, АИК банка буде једна од водећих банкарских група у региону, "снажан ослонац привреди и подршка заједници".

Подсећа се да је АИК банка једна од водећих банака у Србији са традицијом дугом 45 година, а  2019. године је постала прва банка из Србије која је искорачила на тржиште Европске уније.

(Бета, 12.01.2022)

Повезане вести »

Кључне речи

Коментари

Економија, најновије вести »