Kineska prestonica igračaka privlači kupce na globalnom nivou

Beta 16.01.2023

Tokom nedavno održanog 49. sajma igračaka i igrica u Hong Kongu, najvećeg te vrste u Aziji, štandovi preduzeća za igračke iz južnog kineskog grada Šantoua privukli su ogromnu pažnju globalnih kupaca.

Od tradicionalnih igračaka do visokotehnoloških inovativnih video igrica, proizvodi izlagača iz Šhantoua pokrivaju skoro sve kategorije igračaka.

Nazvan kineska "prestonica igračaka", okrug Čenghai u Šantouu sedište je više od 10.000 kompanija za proizvodnju igračaka, sa otprilike 130.000 radnika angažovanih u ovim poslovima sa godišnjom proizvodnjom vrednom više od 50 milijardi juana (oko 7,4 milijardi američkih dolara).

Da bi proširio poslovne mogućnosti i privukao globalne porudžbine, Šantou je poslao delegaciju, sastavljenu od skoro 1.000 predstavnika iz preko 300 spoljnotrgovinskih preduzeća za proizvodnju igračaka, da učestvuje na sajmu, koji je održan od 9. do 12. januara u Hong Kongu.

Šantou Đinčengfeng sajam je ove godine uglavnom okupio izlagače pametnih edukativnih igračka. "Nadam se da ću zahvaljujući sajmu povećati vidljivost proizvoda, dobiti više informacija o kupcima i podstaći potpisivanje narudžbina", rekao je Li Đianjuan, generalni direktor kompanije za trgovinu igračkama.

"Ovog puta smo na sajam igračaka doneli više od 600 proizvoda. Pre izložbe smo poslali pozivnice našim potrošačima u Meksiku, Holandiji i drugim mestima", rekao je Lu Mingbin, generalni direktor kompanije Šantou Ever Prosperous Trading Co. "Nadam se da ću proširiti prodajne kanale kompanije u inostranstvu koristeći ovu priliku za direktne susrete, licem u lice", dodao je.

Kompanija Rastar Interactive Entertainment je učestvovala na sajmu igračaka i igrica više od 20 puta. Na ovogodišnjoj izložbi lansirala je seriju novih proizvoda, poput blokova za gradnju autorizovanih modela automobila.

"Trenutno kompanija ima ovlašćenje više od 35 svetski poznatih auto kompanija. Nadamo se da ćemo na ovom sajmu istražiti više potencijalnih kupaca i proširiti američko i azijsko tržište", rekao je Lin Mejer, zamenik direktora odeljenja za međunarodno poslovanje kompanije.

Kompanija Guangdong Sembo Cultural Industrial uglavnom proizvodi igračke za građenje. Takođe je lansirala nove proizvode, kao što su serije tematskih blokova i mehaničkih automobila, na sajmu za evropsko i američko tržište.

"Kompanija ima tim za istraživanje i razvoj od više od 160 ljudi i radi na inovacijama. Nadamo se da kineski brendovi mogu da postanu globalni", rekao je Ju Peifen, direktor prodaje kompanije. "Dalje, kompanija će pokrenuti raznovrsne šeme dizajna prema različitim grupama i kulturama u različitim zemljama", dodao je.

Procenjuje se da će Sembo na sajmu dobiti porudžbine u vrednosti od oko 35 miliona juana, navela je kompanija.

Prema podacima opštinske komore za trgovinu u Šantouu, više od 90 odsto izlagača u Šantouu dobilo je porudžbine sa ukupnim planiranim obimom transakcija od 6 milijardi juana, od čega je 30 odsto od novih kupaca.

Šantou se priprema za 22. Kinesku međunarodnu izložbu igračaka i poklona u Čengaju, koja je zakazana za april ove godine. Procenjuje se da će ukupna izložbena površina premašiti 150.000 kvadratnih metara, a broj igračaka i pratećih proizvoda izloženih u glavnom prostoru biće veći od 160.000, dodaje se.

(Beta, 01.16.2023)

Beta »

Ekonomija, najnovije vesti »