Švjontek i Ribakina u drugom kolu Australijan opena

Beta 16.01.2023

Prva teniserka sveta, Poljakinja Iga Švjontek plasirala se danas u drugo kolo Otvorenog prvenstva Australije pošto je na startu turnira pobedila Nemicu Jule Nimajer sa 6:4, 7:5.Švjontek se mučila protiv 69. teniserke sveta, ali je posle dva sata igre uspela da prođe u drugo kolo grend slema u Melburnu.

Poljakinja je u prvom setu spasila dve brejk lopte sa kojima se suočila, pre nego što je iskoristila svoju prvu na meču, u desetom gemu, za vođstvo od 1:0.

Nimajer je sjajno počela drugi set, povela je sa 3:1 i čuvala je taj brejk prednosti do desetog gema kada je Švjontek izjednačila na 5:5. Tim brejkom je prva teniserka sveta praktično prelomila meč, pošto je naredni gem dobila sa "nulom", a potom je iskoristila prvu meč loptu.

Poljakinja će u drugom kolu igrati protiv kolumbijske teniserke Kamile Osorio.

Kazahstanka Elena Ribakina pobedila je Italijanku Elizabetu Koćareto sa 7:5, 6:3 posle sat i 23 minuta igre.

Šampionki Vimbldona je bilo potrebno šest set lopti da dobije prvi set, nakon što se Italijanka vratila od 5:2 do 5:5, dok je u drugom morala da preokrene rezultat pošto je protivnica prva stigla do brejka.

Protivnica Ribakinoj u drugom kolu će biti Slovenka Kaja Juvan koja je bila bolja od Francuskinje Selene Janićijević sa 7:5, 6:1.

Letonka Jelene Ostapenko eliminisala je Ukrajinku Dajanu Jastremsku (6:4, 6:2) i u narednoj rundi takmičenja igraće protiv Rumunke Ane Bogdan.

Uspešne na startu turnira bile su Kanađanka Bjanka Adresku, Ukrajinke Anhelina Kalinina i Katerina Kozlova, Amerikanka Bernarda Pera, kao i Džil Tajhman iz Švajcarke.

(Beta, 01.16.2023)

Povezane vesti »

Ključne reči

Sport, najnovije vesti »