Crvena zvezda: Na osnovu godišnjeg rasporeda termin derbija je 1. mart

Beta 17.02.2023

Fudbalski klub Crvena zvezda saopštio je danas da je na osnovu godišnjeg rasporeda kalendara takmičenja Fudbalskog saveza Srbije, 24. kolo Super lige na programu 1. marta i da tada treba da se odigra 169. "večiti" derbi sa Partizanom.

"Za eventualno pomeranje termina meča je neophodna saglasnost oba tima. Crvena zvezda nije saglasna sa eventualnom izmenom termina utakmice pre svega zbog činjenice da su karte već puštene u prodaju prema definisanom terminu, da se očekuje veliki broj navijača iz inostranstva koji su već bukirali letove i hotele, kao i da će brojni Zvezdini navijači dan posle derbija biti na utakmici Evrolige u košarci koju Crvena zvezda igra u Minhenu", navodi se u saopštenju Zvezde.Zvezda je ranije danas saopštila da je pustila karte u prodaju za utakmicu 24. kola Super lige sa Partizanom, koja je na programu 1. marta na stadionu "Rajko Mitić".

Posle toga oglasio se Partizan, koji je naveo da je Zajednica Super lige 14. februara odredila da će se derbi igrati 2. marta i da je Zvezda samoinicijativno promenila termin.

Crno-beli traže da se utakmica igra 2. marta pošto bi u suprotnom protivnik imao dan više odmora jer Partizan 26. februara igra revanš baraža za osminu finala Lige konferencija protiv moldavskog Šerifa, tri dana kasnije meč protiv Radničkog 1923, a posle toga sledi "večiti" derbi.

"U fudbalu je praksa da se utakmice igraju na svaka tri dana, što je ustalom bio slučaj mnogo puta i sa našim klubom. Svako drugo tumačenje je zamena teza i netačno informisanje javnosti", navela je Zvezda u saopštenju.

(Beta, 02.17.2023)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Sport, najnovije vesti »