Pušica: Zlatanović već četvrti dan štrajkuje glađu

Beta 20.02.2023

Advokat Marko Pušica izjavio je danas da njegov branjenik, urednik portala Srbin.info Dejan Zlatanović štrajkuje glađu u zatvoru već četvrti dan i da je njegovo zdravlje prilično narušeno.

Pušica je agenciji Beta kazao da je Zlatanović u veoma lošem zdravstvenom stanju, i da mu je policija prilikom hapšenja nanela težu povredu noge na kojoj ima urođeni invaliditet.

"Danas sam razgovarao sa Zlatanovićem u Okružnom zatvoru. On ima ozbiljnu povredu na nozi na kojoj i ima urođeni invaliditet, zbog čega ne može ni da sedi kako treba, a kamoli da hoda. Zlatanovića je policija brutalno povredila prilikom hapšenja ispred Predsedništva Srbije na Sretenje. Brutalan način hapšenja osobe s invaliditetom, koja se inače nije ni opirala, predstavlja teško krivično delo", rekao je advokat.

Dodao je da su zatvorski lekari morali da intervenišu zbog ugroženog zdravlja novinara Zlatanovića.

Pušica je rekao da je podneo žalbu sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu, na rešenje o određivanju pritvora.

Novinaru Dejanu Zlatanoviću je u petak određen pritvor do 30 dana zbog sumnje da je na protestu građana održanom na Sretenje ispred Predsedništva Srbije pozivao na rušenje ustavnog poretka Srbije.

Veliki broj javnih ličnosti zatražio je proteklih dana da se Zlatanović pod hitno pusti na slobodu.

(Beta, 20.02.2023)

Povezane vesti »

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »