Mahač namučio Đokovića u prvom kolu Dubaija

Beta 28.02.2023

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se danas u drugo kolo turnira u Dubaiju pošto je pobedio Čeha Tomaša Mahača sa 6:3, 3:6, 7:6(1).Đokoviću je ovo bio prvi meč posle osvojenog Australijan opena, a za pobedu protiv 130. igrača sveta su mu bila potrebna tri seta i skoro dva i po sata.

"Tomaš danas sigurno nije igrao kao da je 130. na svetu. Zadavao mi je razne probleme, ali pretpostavljam da sam, kada je bilo važno, pronašao drugu opremu", rekao je Đoković posle meča.

Prvi teniser sveta je na početku meča sa poveo sa 3:1, ali je Mahač odmah vratio brejk. Međutim, već u narednom gemu, Đoković je ponovo oduzeo servis rivalu i to sa "nulom", nakon čega je taj deo igre bez problema priveo kraju.

Čeh je na startu drugog seta stigao do 3:0 i taj jedan brejk, napravljen u drugom gemu, bio mu je dovoljan da izjednači na 1:1 i odvede meč u odlučujući set.

Treći set je počeo vođstvom Đokovića od 4:1, ali je Mahač nije predavao i uspeo je da iskoristi nekoliko grešaka srpskog tenisera i vrati se u igru. Na kraju je, neočekivano uzbudljiv meč, rešen u taj-brejku koji je dobio srpski teniser sa ubedljivih 7:1.

Rival Đokovića u drugom kolu biće Talon Grikspor. Holanđanin je u prvom kolu bio bolji od Francuza Konstanta Lestjena rezultatom 2:1. Đoković i Grikspor su se sastali u drugom kolu Ju Es Opena pre dve godine kada je srpski teniser trijumfovao bez izgubljenog seta.

(Beta, 02.28.2023)

Povezane vesti »

Ključne reči

Sport, najnovije vesti »