Звезда поднела кривичну пријаву против Лесора

Бета 16.03.2023

Кошаркашки клуб Црвена звезда саопштио је да је данас и званично поднео кривичну пријаву против играча Партизана Матијаса Лесора због, како наводи, "насилничког понашања и мучког ударања Филипа Петрушева"."О наредним корацима детаљно ћемо обавештавати јавност јер желимо да и она види да као клуб чинимо све што је у нашој моћи да ограничимо утицај оних који мисле да могу да раде шта хоће. Међу њих спада и француски држављанин на привременом раду у Републици Србији", навела је Звезда у новом, четвртом саопштењу поводом овог случаја.

Партизан је у понедељак увече после великог преокрета победио Звезду у утакмици 21. кола АБА лиге, а после утакмице Лесор је ударио Петрушева.

Лесор се у уторак извинио и рекао да је то урадио након што га је Петрушев ударио током четврте четвртине, а играч Звезде је јуче у полицији дао изјаву поводом овог инцидента.

Звезда је у данашњем саопштењу истакла да није добила одговоре на питања која је поставила претходних дана, али и одговорила на јучерашње саопштење председника Партизана Остоје Мијаиловића.

"Црвена звезда ће на таблоидно обраћање неуке и необразоване особе (у наставку обраћања НН лице), чија је једина заоставштина у спорту гашење једног од најстаријих фудбалских клубова у Србији (Борац из Чачка), један освојен Куп (освојен под сумњивим околностима) као и рекреативно бављење фудбалом (отуда ваљда и термин рекреативно), одговорити са неколико чињеница и питања, на које својеврсни 'уметник за обраду неплеменитих метала' треба да да одговор јавности, која је, укључујући и велики број присталица клуба који представља (и врло често срамоти својим јавним иступима) већ препознала о каквој особи се ради", навела је Звезда.

Црвено-бели су потом упитали када ће Партизан платити порез Републици Србији који са "данашњим даном износи 853.944.964,81 динара, односно 7.279.505,54 евра и уз то приложили извештај Пореске управе.

Из Звезде су, такође, питали када ће први човек црно-белих да престане да се бави туђим финансијама, колико је Партизан освојио трофеја за време његовог мандата који траје шест година и колико је новца потрошено за то време.

"Да ли сте 'рекреативно' играли АБА лигу претходних 10 година, потрошили 15 милиона за прошлосезонски буџет и нисте могли до ТОП 8 Еврокупа, као и било ког трофеја? Коначно, да ли бисте могли да нам објасните са ког места на табели АБА лиге сте обезбедили пласман у Еврокуп пред сезону 2021-22", упитали су црвено-бели.

Из Звезде су питали и да ли је Партизан "на спортском терену обезбедио учешће у првој Евролиги после десет година" и, ако није, колико је платио за то учешће и колики је буџет црно-белих за ову сезону.

"Посебно ако се зна да сте на крају прошле, обесмислили најважније такмичење од свих, а то је првенство државе у чијој завршници из само Вама знаних разлога нисте ни учествовали", навела је Звезда.

Звезда је до краја саопштења постављала питања и о спонзорском уговору Партизана са компанијом Адмиралбет, о изборима у Спортском друштву Партизан, као и колико је "НН лице" изгубило спорова на суду против Црвене звезде и људи који раде у том клубу.

"Као човеку који за ових шест година није освојио практично ништа, осим етикете 'залутао у кошарку' и помало лажног друштвеног статуса, НН лице у српској кошарци нам је ставио до знања да морамо још ангажованије да приступимо решавањима проблема у српској кошарци", навела је Звезда.

"Ако такве особе дају себи право да оцењују рад других, баве се тактиком, преокретима на утакмицама и нечијим 'рекреативним' играњем Евролиге, у којој Црвена звезда има већи процент успешности и већи број победа - онда је нама то показатељ да српска кошарка незадрживо тоне ка дну", додала је Звезда у саопштењу.

Као један од показатеља да "стање у српској кошарци није добро", Звезда је навела и "чињеницу" да "улогу дрвеног адвоката најтрофејнијем тренеру мора да глуми неко ко са кошарком никакве везе нема".

Црвена звезда је на крају истакла да тај клуб чине "председник, председништво, менаџмент, Управни одбор, Скупштина у којој су многи грађани, бивши играчи, спортисти и људи од угледа са регуларно завршеним факултетима и стеченим дипломама, бројни запослени у клубу и милиони навијача".

"НН Лице би требало да зна да се не обраћа једном човеку, већ једном великом клубу и то би требало да чини са мало више поштовања и бираним речима - уз наше разумевање да су фонд речи његовог медијског саветника и њега лично мало сиромашнији", навела је Звезда.

"Коначно, једна од сјајних особина српског народа је да надимком савршено опишу карактерне особине неког човека. Надимак НН Лица у крајевима из којих је дојахао на коњу је одавно познат", закључила је Звезда у саопштењу.

За крај саопштења, Црвена звезда је навела бројке свог учешћа у Евролиги као одговор на изјаву Остоје Мијаиловића да црвено-бели то такмичење играју "рекреативно".

(Бета, 03.16.2023)

Повезане вести »

Кључне речи

Коментари

Спорт, најновије вести »