Novi DSS: Grčić će biti postavljen za direktora Pro Tent-a

Beta 30.03.2023

Potpredsednik stranke Novi DSS Predrag Marsenić rekao je danas da će bivši direktor Elektroprivrede Srbije (EPS) Milorad Grčić biti postavljen na funkciju Pro Tent-a.

"Nakon katastrofalnih rezultata koje je imao kao direktor  EPS-a sada će biti na ovoj funkciji, a razlog za takvu odluku sigurno nije njegova stručnost ili ranije postignuti rezultati, već njegova poslušnost, spremnost da zapošljava partijske kadrove bez ikakve kvalifikacije i znanja, i efikasnost u prikupljanju sigurnih glasova za vladajuću stranku", rekao je Marsenić, navodi se u saopštenju.

Kako je rekao, svaki rezultat u poslovanju EPS-a dok je Grčić bio direktor, pre svega smanjena proizvodnja električne energije, potreba za uvozom struje i dug od nekoliko milijardi evra, ukazao je na to da Grčić nije sposoban da upravlja preduzećem i da to predstavlja veliku opasnost za opstanak tog preduzeća.

"U trenutku kad je vlast preuzela SNS, pre više od deset godina, ovo preduzeće je poslovalo uspešno, izvozilo struju i vredelo 14 milijardi evra. Današnja vrednost je tri milijarde evra uz ogromne dugove", rekao je Marsenić.

Kako je istakao, vladajuća partija nastavlja sa urušavanjem EPS-a, pravljenjem gubitaka i izvlačenjem novca preko fiktivnih ugovora sa partijskim firmama.

"Ovakvo rukovođenje EPS-om mora da prestane jer ugrožava elektro–energetsku stabilnost i nezavisnost Srbije", kazao je on.

(Beta, 03.30.2023)

Pročitajte još

Ključne reči

Ekonomija, najnovije vesti »