Karavan Digitalna ekspedicija danas u Boru

Beta 08.04.2023

Karavan digitalnih veština, pismenosti i bezbednosti "Digitalna ekspedicija 2023" danas će biti predstavljen u Boru, a zvaničan deo programa počinje u 11 časova u Udruženju penzionera te opštine, a nastavlja na platou Domu kulture i Narodnoj biblioteci.

U zvaničnom delu programa, najavljeno je obraćanje predsednice Vlade Srbije Ane Brnabić, ministara Mihaila Jovanovića i Nikole Selakovića, stalnog predstavnika Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) Jakupa Beriša, gradonačelnika Bora Aleksandra Milikića, poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Milana Marinovića i drugih.

"Digitalna ekspedicija" pokrenuta je na inicijativu Vlade Srbije, sa ciljem da se građani širom Srbije upoznaju sa ključnim digitalnim veštinama 21. veka, elektronskim uslugama, elektronskom trgovinom, osnovama digitalne bezbednosti i pismenosti, kao i ostalim pogodnostima koje nudi digitalni prostor i omogućavaju nove tehnologije.

Karavan "Digitalna ekspedicija" se sprovodi uz podršku Ministarstva informisanja i telekomunikacija, Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Kancelarije za IT i eUpravu, u partnerstvu sa Programom Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) i programom "Nova pismenost" koji zajedno realizuju Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) i Propulsion.

(Beta, 08.04.2023)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Ekonomija, najnovije vesti »