Aranđelović (REM): Poslednjih dana razmišljam skoro samo o ostavci

Beta 08.06.2023

 Članica Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM) Višnja Aranđelović izjavila je danas da "poslednjih dana skoro da ni o čemu drugom i ne razmišlja" osim o ostavci, prenela je Cenzolovka.

"Ali uvek dođem do istog zaključka: ovo nisu stvari koje se rešavaju na ulici. To kažem uz dužno poštovanje ogromnom broju ljudi koji u Beogradu protestuju protiv vlasti", rekla je ona.

Arandjelović je tako odgvorila na pitanje Cenzolovke da li razmišlja o ostavci u ovom telu, posle mesec dana masovnih protesta "Srbija protiv nasilja", čiji je jedan od zahteva raspuštanje trenutnog sastava REM-a, kao i poziva 12 udruženja građana članovima tog tela da podnesu ostavke.

"A što se tiče nevladinih organizacija – na njihov apel sam potpuno ravnodušna", kazala je ona.

Arandjelović je kazala da se "u REM-u borila da se ograniči vreme emitovanja rijaliti programa" i da u tome nije bila uspešna.

"Ali neću nikom dozvoliti da me zbog toga proglašava odgovornom za masovna ubistva u Srbiji", rekla je ona.

Aranđelović je postala članica Saveta REM-a u februaru 2020. Izabrana je iz reda kandidata koje predlažu udruženja izdavača elektronskih medija i udruženja novinara u Srbiji zajedničkim dogovorom.

U vreme kada je izabrana u Savet bila je članica Uprave Udruženja novinara Srbije (UNS).

Došla je na upražnjeno mesto koje je pre toga ispred novinarskih udruženja zauzimala Gordana Suša (1946.- 2021) iz Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS).

Dosad je na članstvo u REM-u ostavku podnela jedino Judita Popović.

(Beta, 06.08.2023)

Povezane vesti »

Ključne reči

Društvo, najnovije vesti »