Insajder: Osuda huliganskog ponašanja na košarkaškoj utakmici i pitanje za MUP

Beta 14.06.2023

 Redakcija Insajdera saopštila je danas da posle 14 godina crtanja mete i novog skandiranja na košarkaškoj utakmici u Beogradu, traži da prestane ugrožavanje bezbednost urednice Brankice Stanković.
Ta redakcija je u saopštenju zatražila "i da jednom zauvek takvo huligansko ponašanje nestane iz javnog prostora".
Redakcija Insajdera je navela da je "za to potrebno mnogo više od pukih reakcija, i osuda", i dodala da je novog skandiranja došlo na utakmici Partizan - Crvena Zvezda u Areni u utorak uveče.
Navela je da su "potrebne konkretne akcije nadležnih institucija", kao i da "novinarki ne sme da bude potrebna hrabrost da bi radila svoj posao".
"Ne verujemo ni danas da je država nemoćna u borbi sa huliganima, ne verujemo da se oni sami organizuju, ali verujemo da svi zajedno možemo da ih pobedimo, posramimo, i zauvek sklonimo od sporta, od naše dece i iz naših života", piše u saopštenju.
Redakcija Insajdera je navela da "tu borbu vodi već godinama" i da će nastaviti, bez obzira što institucije Srbije "čine sve da svi poverujemo da su nemoćne".
"Pozivamo navijače koji su u hali zbog sporta da, već na sutrašnjoj utakmici, pokažu da se ne slažu sa grupom huligana koji vređaju i prete novinarki i urednici Insajdera", piše u saopštenju.
Redakcija Insajdera je navela i da očekuje da organizatori utakmice budu dostojni imena kluba koji ne može da izbegne odgovornost za tolerisanje ponašanja huligana koji se zaklanjaju iza klupskih boja.
"MUP snima svaku utakmicu i zato javno postavljamo pitanje da li su u 'Sektoru 200 Zapad', iz kojeg dolazi preteće skandiranje, huligani protiv kojih je MUP podnosio više krivičnih prijava za razna krivična dela", piše u saopštenju.
Redakcija Insajdera je navela i da očekuje odgovor pre sutrašnje utakmice.

(Beta, 06.14.2023)

Povezane vesti »

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »