Naslovne strane za sredu, 28. jun 2023. godine

Beta 28.06.2023

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja od srede, 28. juna najviše pišu o političkoj situaciji u Srbiji.

ALO - "Vidovdanski zavet Srba", o deklaraciji koju su pročitali Srbi na Kosovu i Metohiji. "Jesen usred leta", o temperaturi u Srbiji.

BLIC - List piše da je ostalo još 48 sati do "preseka stanja" i novih viših rata, pod naslovom "Dan D za sve sa stambenim kreditima". "Željko Mitrović ne odustaje od nove Zadruge", o najavama vlasnika televizije Pink.

VEČERNJE NOVOSTI - "Ujedinjeni u borbi protiv zla i zuluma", o "vidovdanskoj deklaraciji" Srba sa Kosova. List prenosi izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, u tekstu pod naslovom: "Vučić: Svi znaju ko se igra rata na severu KiM".

DANAS - Pod naslovom "Ko je kriv za kolaps na aerodromu i kašnjenje", o problemima putnika zbog situacije na beogradskom aerodromu. List piše da su zaposleni u predškolskim ustanovama najavili protesni sastanak 4. jula ispred zgrade Ministarstva finansija, pod naslovom: "Kap koja je prelila čašu tri sindikata".

INFORMER - "Vagner od Rusije dobio milijardu", o finansiranju privatne vojske tokom rata u Ukrajini. "Završena obilaznica oko Beograda", piše list povodom otvaranja deonice autoputa od Straževice do Bubanj potoka.

KURIR - Za list povodom 20 godina postojanja govore brojne javne ličnosti i političari. Ministar finansija Siniša Mali najavljuje "Penzionere u oktobru čeka povećanje od 5,5 odsto, a od 1. januara 14,6 odsto". Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić smatra "Za tragedije koje su nas zadesile svi smo odgovorni. I vi, i ja, i svaki član našeg društva".

NOVA - "Jesen bez izbora", piše list, pozivajući se na saznanja o dešavanjima u Srpskoj naprednoj stranci. "Aleksić za predsednika, lider mora da ima veći rejting od stranačkog", kaže potpredsednik Narodne stranke Borislav Novaković.

POLITIKA - "Vidovdanska deklaracija Srba od Štrpca do Leposavića", o tome da je na skupovima Srba pročitana deklaracija u kojoj se govori o opstanku i pravima Srba na Kosovu. "Sa ulice se ne ulazi u fotelje", kaže lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma.

SRPSKI TELEGRAF - List prenosi izjavu predsednika Rusije Vladimira Putina "Mi smo plaćali Vagner".

(Beta, 06.28.2023)

Pročitajte još

Ključne reči

Društvo, najnovije vesti »