Popović (SSP): Naprednjaci celu deceniju uništavaju Beograd

Beta 06.08.2023

Stranka slobode i pravde (SSP) ocenila je danas da aktuelna vlast celu deceniju uništava Beograd i da to pokazuju i posledice svake vremenske nepogode, uključujući i one u subotu.

Predsednice Gradskog odbora SSP Mila Popović je u saopštenju navela da je "Beograd žrtva ovog režima", koji ga "pretvara u spomenik svojoj gramzivosti, bahatosti i neznanju".

"Zbog toga su izgubili nepovratno naš grad. Zbog toga i ne smeju na nove beogradske izbore", kazala je Popović, prenela je SSP.

Navela je da Beogradjani, svakog dana mogu da vide kako izgleda grad koji se celu deceniju uništava, kada se, kako je navela, zida bez plana, seče zelenilo, a gradska infrastruktura ne održava i sve je zapušteno.

"Posle svake vremenske nepogode dobijemo pola metra vode u kojoj plivaju automobili, autobuse pune vode, potopljene podrume, polomljene grane, nebezbedne ulice, ugrožene ljude", napomenula je Popović.

Navela je da je gradska vlast pre godinu dana rekla da će očistiti slivnike i instalacije kišne kanalizacije kako Beograd ne bi bio poplavljen, a da to "očigledno nije urađeno".

Kazala je da je za to izdvojeno 426 miliona dinara, zapitala je "gde su te pare" i dodala da su vlasti najavile i zamenu dotrajalih instalacija.

Zapitala je "šta se sa tim desilo", kao i "šta se dešava na nedeljnim sastancima javnih preduzeća i sekretara koji su najavljeni od strane gradonačelnika".

"Evidentno ništa dobro za građane Beograda", navela je predsednica beogradskog odbora SSP.

Prema njenim rečima, umesto da shvate da je situacija alarmantna, kao što to rade zemlje Evrope, Srpska napredna stranka (SNS) i kada vidi problem, "nastavlja po starom".

"Samo u poslednjih šest meseci SNS predlaže planove za dalju betonizaciju Beograda", kazala je Popović i navela primere za to.

Smatra da "ne mare oni za upozorenja stručnjaka vezano za infrstrukturu" i da je za njih grad "stranački plen i profitni centar omiljenih naprednjačkih partnera".

(Beta, 08.06.2023)

Povezane vesti »

Povezane vesti »

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »