Kompanija Beograd na vodi rekonstruiše Savsku ulicu

Beta 15.08.2023

Kompanija Beograd na vodi saopštila je danas da će finansirati radove u Savskoj ulici koji će, pored nove stanice gradskog prevoza, u narednim fazama obuhvatiti postavljanje novih trotoara, rasvete i sadnju bujnog zelenila.

Predviđeno je da prva faza rekonstrukcije bude zavšena u novembru, a u sklopu nje će Savska ulica dobiti nova tramvajska stajališta u blizini zgrade stare Pošte, kao i da će uz novi izgled dobiti i novu prateću infrastrukturu.

Beograd na vodi je i finansijer radova kod Mostarske petlje, po čijem će završetku, početkom septembra, u upotrebu biti pušten saobraćajni priključak koji će vozačima omogućiti direktan pristup Beogradu na vodi sa auto-puta.

Kako je navedeno, do kraja godine počeće izgradnja državne dvojezične osnovne škole i najmodernijeg dečjeg vrtića, kao i rekonstrukcija zgrade Stare pošte, u kojoj će se nalaziti dečji centar.

Takođe je najavljeno da će se iza zgrade nekadašnje Glavne železničke stanice nalaziti metro stanica na kojoj će se ukrštati prve dve linije podzemne železnice.

(Beta, 08.15.2023)

Povezane vesti »

Ključne reči

Ekonomija, najnovije vesti »