Naslovne strane za sredu, 30. avgust 2023. godine

Beta 30.08.2023

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja za sredu, 30. avgust 2023. pišu o početku školske godine, evrointegracijama Srbije i izborima koji bi mogli da budu održani na proleće.

BLIC - "Prvo razgovori u školi, pa tek onda testovi", kaže ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović. U tekstu "Makron: Tri poruke Srbiji", o evropskim integracijama i dijalogu Beograda i Prištine.

VEČERNJE NOVOSTI - Ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović u intervjuu za list navodi "Za povredu discipline đaku pet dana suspenzije". "Kilovati skuplji u decembru", o najavi poskupljenja struje. "Štoperica za Evropu otkucava unedogled", o najavama da bi zemlje Zapadnog Balkana do 2030. godine mogle u EU.

DANAS - "Urodili pritisci firmi koje zagađuju Srbiju", o navodnom planu da se smanje takse zagađivačima reka u Srbiji. "LGBT organizacije u sukobu pred Nedelju ponosa", piše list. O smeni načelnika i šefa operative Odeljenja beogradske policije za borbu protiv droga: "Smenjivanje Milenkovića i Mitića - strah vlasti saterane u ćošak".

INFORMER - "Biće izbora u Beogradu i ponovo ćemo da pobedimo", poručio predsednik Srbije Aleksandar Vučić. "Makron bi da nam uvede vize", piše list.

KURIR - Pod naslovom "Izazovi" predsednik Srbije Aleksandar Vučić o evrointegracijama Srbije i mogućim vanrednim beogradskim i parlamentarnim izborima. "Ukidaju se penali za odlazak u prevremenu penziju", piše list.

NOVA - "Policija koči zabranu pokreta Levijatan", navodi list. "Glumac dobio otkaz posle kritike Vučića", o glumcu Ammaru Mešiću koji je ostao bez uloge u seriji "Igra sudbine".

ALO - O novim predmetima i nastavnim programima u školama od 1. septembra: "Učimo decu da budu ljudi". Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio opoziciji "Imaćete vrlo brzo izbore, ali ćete ih izgubiti".

POLITIKA - "Koji izbori očekuju Srbiju do proleća", o mogućim vanrednim parlamentarnim i beogradskim izborima. Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković kaže za list "Pamćenje daje besmrtnost položenim životima".

SRPSKI TELEGRAF - Predsednik Srbije Aleksadar Vučić o mogućim beogradskim izborima "Imaće izbore i opet ih izgubiti". O početku nove školske godine "Novine u školama od 1. septembra".

(Beta, 08.30.2023)

Pročitajte još

Ključne reči

Društvo, najnovije vesti »