Zelenović: Posle poslaničkih pitanja idemo u blokadu Parlamenta

Beta 05.09.2023

Poslanik Nebojša Zelenović, iz poslaničke grupe Moramo - Zajedno, izjavio je danas da će posle postavljanja poslaničkih pitanja i traženja obaveštenja opozicija koja je organizator protesta "Srbija protiv nasilje" "ući i u blokadu rada Paralamenta", napominjući da "četiri meseca vlast ćuti na iznete zahteve sa protesta".

"Svaki dan je nasilje oko nas. Nudili smo u parlamentu da pričamo, vi ste kupovali vreme, čak ni Anketni dobor nije ostvaren. Mi smo tražili razgovor a vi ste nudili kontramiting", rekao je Zelenović na skupštinskoj sednici.

On je naveo da su izbori "izlaz iz krize" i da veruje da će "građani koji gledaju danas ovu Skupštinu to i razumeti, da će razumeti da se sa nasiljem moramo trajno izboriti".

"Ta borba neće biti laka jer ova vlast počiva na njemu. Udruženi građani i mi možemo da se izborimo da mediji budu bolji, da svi budemo bezbedniji, da počnu da se menjaju stvari", naglasio je Zelenović.

On je rekao da će "za samo nekoliko meseci, ako se budu odigrali ti vanredni parlamentarni izbori i beogradski koje sa njima zajedno tražimo, doći će do dramatičnih promena u funkcionisanju" države.

(Beta, 09.05.2023)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Društvo, najnovije vesti »